Miért viszkethet az egész testem? Az allergiagyógyszer nem segített.
Nagyjából egy hete az egész testem folyamatosan viszket, pedig semmilyen kiütés nem látszik a bőrömön. Néhány napja a jobb tricepszembe erős fájdalom nyilal bizonyos mozdulatok hatására (pl. ha pólót veszek fel), pedig nem emlékszem, hogy meghúztam volna. A háziorvos Telfast allergiagyógyszert javasolt, ezt 5 napig szedtem, de nem érzek javulást. Tusfürdő helyett Naturland mosdókenőcsöt használok pár napja, de ettől sem javult.
Előzmény: kb. négy hete kezdődött elég makacs hasmenésem, csak másfél-két hét után múlt el. Közben vettek vért, eszerint két májenzimértékem kicsit magasabb, mint kéne (ASAT/GOT: 49 U/L ref <35, ALAT/GPT: 63 U/L ref 1-45), illetve enyhe vashiányom van, de a vörösvértesttel és a hemoglobinnal nincs probléma. A székletmintámban nem volt vér. A hasmenés szerencsére elmúlt, de azóta is hangosan korognak a beleim étkezés után több órán keresztül, akkor is, ha csak keveset ettem.
Bármi ötlet, hogy mi okozhatja a viszketést, és mit tudok ellene tenni? A háziorvos csak a jövő héten rendel legközelebb, de egyre inkább kezdek megijedni, nagyon idegesítő. :(
#2: Nem tudom, miért magasabbak. Nem szedek gyógyszert, és legfeljebb egy korsó sört iszom hetente-kéthetente.
#3: Három egymást követő napi mintát kellett vinni, mind negatív lett. Amúgy 20F vagyok
Hasi ultrahangra kellene menned. Csodálom is hogy nem küldtek. Májad, léped helyén nincs fájdalom, vagy duzzanat? Megnagyobbodott nyirokcsomók vannak?
Az ilyen viszketés para dolgokat jelezhet, a máj problémával különösen. Persze kis eséllyel, sokminden más, gyakoribb oka lehet.
Kérdezz rá az orvosodnál hogy nem tartja-e szükségesnek az ultrahangot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!