Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Miért viszkethet az egész...

Miért viszkethet az egész testem? Az allergiagyógyszer nem segített.

Figyelt kérdés

Nagyjából egy hete az egész testem folyamatosan viszket, pedig semmilyen kiütés nem látszik a bőrömön. Néhány napja a jobb tricepszembe erős fájdalom nyilal bizonyos mozdulatok hatására (pl. ha pólót veszek fel), pedig nem emlékszem, hogy meghúztam volna. A háziorvos Telfast allergiagyógyszert javasolt, ezt 5 napig szedtem, de nem érzek javulást. Tusfürdő helyett Naturland mosdókenőcsöt használok pár napja, de ettől sem javult.

Előzmény: kb. négy hete kezdődött elég makacs hasmenésem, csak másfél-két hét után múlt el. Közben vettek vért, eszerint két májenzimértékem kicsit magasabb, mint kéne (ASAT/GOT: 49 U/L ref <35, ALAT/GPT: 63 U/L ref 1-45), illetve enyhe vashiányom van, de a vörösvértesttel és a hemoglobinnal nincs probléma. A székletmintámban nem volt vér. A hasmenés szerencsére elmúlt, de azóta is hangosan korognak a beleim étkezés után több órán keresztül, akkor is, ha csak keveset ettem.

Bármi ötlet, hogy mi okozhatja a viszketést, és mit tudok ellene tenni? A háziorvos csak a jövő héten rendel legközelebb, de egyre inkább kezdek megijedni, nagyon idegesítő. :(

2019. dec. 24. 16:24
 1/10 anonim ***** válasza:
Mindenképpen doki, addig próbáld ki a cetirizint. Nálam bevált.
2019. dec. 24. 16:54
 2/10 anonim ***** válasza:
A máj okozhat viszketést. Miért magasabbak az értékek? Gyógyszert szedsz vagy alkoholt iszol?
2019. dec. 24. 16:55
 3/10 anonim ***** válasza:
Egyébként a székletvér nem megbízható teszt. Végbéldaganatos ismerősömnek az első negatív lett, megnyugodott, mikor már daganatos volt :( Amúgy férfi vagy? Nőknél a menstruáció okozhat vashiányt, férfiaknál viszont általában komolyabb oka van.
2019. dec. 24. 16:57
 4/10 A kérdező kommentje:

#2: Nem tudom, miért magasabbak. Nem szedek gyógyszert, és legfeljebb egy korsó sört iszom hetente-kéthetente.

#3: Három egymást követő napi mintát kellett vinni, mind negatív lett. Amúgy 20F vagyok

2019. dec. 24. 17:26
 5/10 anonim ***** válasza:
Ilyen fiatalon nem lehet komoly bajod! :)
2019. dec. 24. 17:35
 6/10 anonim ***** válasza:
Az alkalikus foszfatáz érték mekkora? Epe probléma is okozhat viszketest, és az a máj értékeket is emeleti. Egyenlőre tarts zsírszegény, epekimélő etrendet. Amint orvoshoz jutsz, kérj kontroll labort és hasi ultrahangot.
2019. dec. 24. 19:33
 7/10 A kérdező kommentje:
Az alkalikus foszfatáz 67 (ref 30-120). Köszönöm a tanácsokat
2019. dec. 24. 22:25
 8/10 anonim ***** válasza:

Hasi ultrahangra kellene menned. Csodálom is hogy nem küldtek. Májad, léped helyén nincs fájdalom, vagy duzzanat? Megnagyobbodott nyirokcsomók vannak?

Az ilyen viszketés para dolgokat jelezhet, a máj problémával különösen. Persze kis eséllyel, sokminden más, gyakoribb oka lehet.

Kérdezz rá az orvosodnál hogy nem tartja-e szükségesnek az ultrahangot.

2019. dec. 25. 01:37
 9/10 A kérdező kommentje:
Ja, nem írtam, még a hasmenés miatt voltam ultrahangon, semmi rendellenes nem látszott azon kívül, hogy a beleim fel voltak fúvódva. Amúgy nincs fájdalom vagy duzzanat.
2019. dec. 25. 07:20
 10/10 A kérdező kommentje:
Ma újra voltam vérvételen, az internetre fel is töltötték a leletet délután. Már az ASAT és az ALAT is jóval a felső határérték alatt van, viszont a viszketés nem múlt el. Nem értem, mi lehet.
2019. dec. 31. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!