Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 5db 4-5mm epekövet találtak...

5db 4-5mm epekövet találtak ma nálam, napok óta fáj egész nap, mit tudok csinálni?

Figyelt kérdés

Haziorvosom csak masfel het mulva lesz, a helyettes meg egy bekepzelt senkihazi noszemely, elkuldtem ma egy melegebb eghajlatra mert vegig sem hallgatott azert mert 1perccel kesobb ertem oda , arra sem volt hajlando hogy kiadja a vervetel eredmenyem , de azert elotte raerve nevetgelt bent egy masik beteggel , na mindegy...

Szóval a lenyeg hogy fogalmam sincs mit kellene csinalnom ,de allandoan szúr szinte, naprol napra rosszabb, valaki tudna segiteni?

2019. nov. 8. 12:34
 1/7 anonim válasza:
100%
Nekem volt és kivették az epehólyagomat is miatta, sajnos semmilyen fájdalomcsillapító nem hatott :(
2019. nov. 8. 13:05
 2/7 A kérdező kommentje:
A műtéthez kell altatás? Attól rettegek ,ugye lehet csak érzéstelenítővel is? :/
2019. nov. 8. 15:32
 3/7 anonim ***** válasza:
Altatás kell.
2019. nov. 8. 23:23
 4/7 A kérdező kommentje:

Akkor kizárt hogy vállalom inkább szenvedek... Nekem az altatás a legnagyobb félelmem , fóbiám vagy hogyan fogalmazzak... mint másnak a pókok vagy a bohócok...

Olvastam ,hogy van olyat eset amikor nem kell műtét, ultrahangos zúzással is megoldható , hát most annak nagyon örülnék... Vagy gyóygszeres megoldás de arról azt olvastam nem túl hatékony.

Ha valakinek vannak tapasztalati erről az egész dologról kérem írjon :/

2019. nov. 9. 01:33
 5/7 anonim ***** válasza:
A veseköveket szokás zúzni. Epekövet nem, mert ha kisebbek lesznek, elindulva az epevezetéket elzarhatják és életveszélyes szövődményt okozhatnak (hasnyálmirigy gyulladás). Rosszabb, ha abba kell beleoperálni, ill. akkor ERCP-zni kell, én attól jobban félnék, mint egy műtéttől.. de a 4mm körüli eleve olyan kicsi, hogy okozhat ilyet (ilyen szempontból jó a nagyobb a kő), szóval a helyedben kivetetném minél hamarabb. Az altatóorvosok nagyon profik.
2019. nov. 9. 10:27
 6/7 A kérdező kommentje:

Jézusom , nekem ilyenről senki nem mondott semmit...

Az ultrahangos annyit mondott, hogy ha nem tűröm el a fájdalmat és zavar akkor kell műtetni ha akarom...

Egyébként sok helyen írnak az epekőzúzásról és pont azt írják ha kicsik akkor van rá lehetőség, egyik ismerősömnek is úgy csinálták régen. Szerintem csak nem olyan kockázatos ha ennyire bevett módszer

2019. nov. 9. 14:19
 7/7 A kérdező kommentje:
Hétfőn mégis lesz a háziorvosom ,megkérdezem tőle hogyan tovább... Most már hányingerem is van és étvágyam sincs semmi, ma még nem is ettem mert nem tudok egy falatot sem lenyelni, ez egyre rosszabb valamit tényleg muszáj lesz csinálni...
2019. nov. 9. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!