Mitől lehet az állandó remegés?
Évek óta megállás nélkül remegnek a végtagjaim, nagyon zavaró és stresszhelyzetben elviselhetetlen. A vérkép minden esetben remek volt, nincs magnéziumhiányom, se pajzsmirigy, EEG vizsgálat rendben volt és azt mondták nincs neurológiai panasz. Akkor mitől lehet még?
16
Tehát NEM megállás nélkül.
Fiu vagy, vagy lány? Milyen magas, hány kiló, mennyit mozogsz, sportlsz valamit?
És mit értesz stressz helyzetnek?
Összegezve: nem a végtagjaid, hanem a kezed/kezeid, az sem mindig. Egészségügyileg szinte mindent kizártak, ez jó hír. Fiatal vagy, átlagos testalkattal, nem valószínű az erőnléti probléma.
Szerintem egyszerűen a stresszről van szó. A nagyobbik baj az, hogy már előre rá stresszelsz a "stressz helyzetre".
Ha pl. egy előadásra készülsz, már előre azon aggódsz, hogy mi lesz ha...
Ilyenkor megnézed a kezed, és gyakorlatilag "be beszéled" magadnak, ha már most ilyen (ezt a remegést már valószínűleg csak a szervezeted produkálja), akkor mi lesz ott?
Ettől már csak egy lépés a pánikbetegség. Ha elképzelsz magadnak egy problémát, a szervezeted szépen sorban gyártja hozzá a tüneteket.
Most írhatnám azt, hogy szerezz egy kis önbizalmat, meg hogy készülj fel a stressz helyzetre úgy hogy magabiztos legyél. stb...
De ez csak üres duma lenne. Szerintem keress fel egy orvost (kezdetnek akár a háziorvost), és próbáljatok ebbe az irányba elindulni.
Nekem ilyenem volt, epilepsziát diagnosztizáltak.
Alvásmegvonásos EEG vizsgálatod volt?
Ja, és az a cuki, hogy nem mindig mutatta ki az EEG a bajt. Próbáljátok elkapni a "remegést", valahogy provokálni a vizsgálat közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!