Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hányás után meddig normális a...

Hányás után meddig normális a nyelőcső irritáció?

Figyelt kérdés

Szerdán volt egy gyomorrontásom, és fél napig mindent kihánytam, amit lenyeltem, még a korty vizet is. Tényleg csak gyomorrontás lehetett, mert mellette nem volt más tünetem, és koplalás után el is múlt másnapra. Azóta sem hánytam, viszont a nyelőcsövemet, torkomat nagyon irritáltnak érzem még: olyan, mintha refluxos lennék (nem voltam még, csak a tünetek stimmelnek), gyakran van köhögési ingerem, böfögnöm kell, olyan mintha visszajönne a kaja és kezdek öklendezni, de nem lesz belőle hányás, ég a nyelőcsövem, napi többször csuklani kezdek...

Ez így 3 nappal később lehet a szerdai hányás hatása, vagy valami más áll a háttérben és már a szerdai hányás itt attól volt...? Reflux kialakulhat ilyen hirtelen?

Elég ijesztő ez így.

22/L

2019. nov. 16. 23:02
 1/2 anonim ***** válasza:

El sem tudom képzelni a terrort. 3 napja szétokádtál mindent, azóta jobban vagy, de még van egy kis savad.

Komolyan nem tudom elképzelni, hogy ez mennyire ijesztő lehet. Sose hallottam még ilyet.

2019. nov. 17. 05:35
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Ha mindent kihánytál egy napon keresztül, aztán elmúlt, az nem reflux. A gyomorsavtól felmaródhatott a nyelőcsöved, az okozhatja a tüneteket. Lassan el fog múlni. Addig kiméld az érintett területeket, és kerüld a forró, vagy fűszeres ételeket.
2019. nov. 17. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!