Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mit tegyek ha nagyon fényérzék...

Mit tegyek ha nagyon fényérzékeny a szemem? Ez normális?

Figyelt kérdés

Ha kimozdulok itthonról egyszerűen nem bírok meglenni napszemüveg nélkül. Egyszer volt, hogy otthon hagytam a szemüvegem és rohantam egy boltba újat venni mert azonnal kellett. Amikor kicsit borús az időjárás akkor is fel kell tennem. Persze az emberek hülyének meg nagyképűnek titulálnak emiatt. De ha nem teszem fel akkor könnyezek, hunyorgok minden bajom van meg vörösek lesznek a szemeim.

Mit tehetnék ez ellen?

Előre is köszönöm a segítséget.

21/L

2019. febr. 5. 13:17
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Hogy ez mennyire normális, azt nem tudom, de én is így vagyok ezzel, meg anyukám is. Nekem szemüvegem is van, és fényre sötétedő lencsét csináltattam. Vagyis ha kint vagyok, minél erősebb a fény, annál sötétebb lesz a lencse. Aki nem ismer, hiheti, hogy napszemüveg van rajtam, de nem érdekel. Te se foglalkozz mással, hordjad a napszemüveget nyugodtan. :)
2019. febr. 5. 13:22
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát az állandó napszemüvegezés miatt elszokott tőle a szemed. Nekem egy szemműtét miatt fél évig hordanom kellett és utána amikor nem kellett felvennem többet, iszonyúan zavart a fény, amíg hozzá nem szoktam újra. Először vacak időben menj ki egyre több és több időre, majd később olyankor is amikor már süt a nap.
2019. febr. 5. 15:01
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. Megpróbálok kimenni szemüveg nélkül. :)
2019. febr. 5. 15:51
 4/5 anonim ***** válasza:
Vitaminhány? A és B2 vitamin pl.
2019. febr. 11. 13:41
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem napszemüveg hatása, hanem ilyen veleszületett dolog.

Nekem is érzékeny a szemem, pedig ritkán hordtam napszemüveget, de nem is ilyen durván érzékeny mint a kérdezőnek.

Viszont erős napsütésben, vagy télen mikor minden fehér és kisüt a nap, esetleg eső után csillog a beton, az mind mind nagyon fáj a szememnek, és csak erősen hunyorítva viselem.

2020. jan. 28. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!