Hogyan lehetséges hogy nem voltam himlős s 3ö éves vagyok?
Figyelt kérdés
Engem nagyon zavar hogy mindenki a világon volt már himlős és én meg nem, soha.
Anyú 1,4 éves koromban hozott el egy másik megyéből s örökbefogadott mert a korházban lettem felejtve.
1 év s 4 hónap alatt mig a korházban voltam ha lettem volna himlős akkor a kilépőpapiromra csak be kellett volna irják vagy tájékoztassák anyut, nem? S 29,4 éve vagyok anyunál s sajnos sose voltam himlős meg mumpszos. Az zavar hogy mindenki volt már csak én nem, s ha esetleg a korházban lettem volna akkor jogom lett volna arra hogy tájékoztassák anyut mikor kihozott, 1990-ben. Egyépként Romániában élek s 1989-ben születtem s a forradalom utáni évben talált rám anyu.
2019. nov. 13. 20:34
11/12 A kérdező kommentje:
De hogyan lehetséges hogy egy betegség tünetmentes legyen? Mert én nem éreztem himlőt meg nem voltak kiütéseim. Az övsömör mennyi idő múlva jön a himlő után? Mert sajnos én nem voltam más csak övsömörös. Az övsömör is úgy lett hogy az iskolában nevettem s felemelt karral kellett álljak a pad mellett. S egyszer csak éreztem hogy fáj a kezem mikor fel van emelve s le-letettem s a tanitóné csak azt mondta hogy emeljem fel.Ez többször is volt s egyszer anyu észrevett kiütéseket de nem emlékszem hol s azt mondta hogy övsömör meg vitt a börgyógyászhoz aki irt fel kenöcsöt. Miután elmultak a kiütések, utána sokáig fájt s anyu mondta a tanitónének az övsömört s többet nem állitott fel felemelt kézzel ótán. Nem voltam az övsömör elött megfázva, sem más beteg amitől gyengébb lett volna az immunredszerem. Az unokatestvérem pikkejsömörös volt, csúnya volt a böre s mig voltak kiütéseim addig féltem hogy az övsömör is átalakul pikelysömörré s olyan maradok mert mind a két betegség sömör. Anyám anyja 85 évesen lett övsömörös de őneki inekciót kellett adni meg láza volt s sokáig anyu kellett kenegesse a hasát meg a hátát, s mióta ismertem mamát nem emlékszem hogy himlős lett volna. Lehet gyerekkorában de akkor hogy 86 évesen lett övsömörös....
2019. nov. 14. 22:23
12/12 anonim válasza:
Biztosa nem a felemelt karodtól lett övsömöröd. A kettőnek semmi köze egymáshoz, maximum annyi,hogy akkor kezdted el érezni. Az immunrendszer egyébként nem csak betegségtől tud legyengülni,hanem pszichés okoktól is. Ráadásul nagyon sok betegség zajlik úgy le, hogy az ember nem érzik betegnek magát (pl. vírusos fertőzés), de az immunrendszerét megdolgoztatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!