Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hogyan lehetséges hogy nem...

Hogyan lehetséges hogy nem voltam himlős s 3ö éves vagyok?

Figyelt kérdés

Engem nagyon zavar hogy mindenki a világon volt már himlős és én meg nem, soha.

Anyú 1,4 éves koromban hozott el egy másik megyéből s örökbefogadott mert a korházban lettem felejtve.

1 év s 4 hónap alatt mig a korházban voltam ha lettem volna himlős akkor a kilépőpapiromra csak be kellett volna irják vagy tájékoztassák anyut, nem? S 29,4 éve vagyok anyunál s sajnos sose voltam himlős meg mumpszos. Az zavar hogy mindenki volt már csak én nem, s ha esetleg a korházban lettem volna akkor jogom lett volna arra hogy tájékoztassák anyut mikor kihozott, 1990-ben. Egyépként Romániában élek s 1989-ben születtem s a forradalom utáni évben talált rám anyu.

2019. nov. 13. 20:34
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
30 éves
2019. nov. 13. 20:34
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenki kapja el. En is 20 leszek de meg nem voltam. Ha nagyon zavar van védőoltás mar ellene azt be lehet adatni.
2019. nov. 13. 20:43
 3/12 anonim ***** válasza:
75%
Nem mindenki volt bárányhimlős. Viszont érdemes lenne egy dokihoz elmenni és oltást kérni, mert ha felnőttkorban kapod el, akkor súlyos szövődményei lehetnek.
2019. nov. 13. 20:44
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenki esik át gyerekkorában fertőző betegségeken. De van olyan is, akinél szinte tünetmentesen zajlik egy-egy fertőzés. Nem tudom,hogy Romániában milyen lehetőségek vannak vizsgálatokra,de vérből ki lehet mutatni az ellenanyagot azoknál akik voltak már betegek.Ha abból az derül ki,hogy átestél rakta,akkor semmi gond és nem kell oltás. Ha viszont negatív az ellenanyagszűrés,akkor érdemes beoltatni magad.
2019. nov. 13. 21:18
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a kedves s normálisan megfogalmazott válaszokat. Irhattok még, aki nem volt himlős hogy ne érezzem azt hogy egyedűl vagyok. Engem pont az idegesit s zavar hogy a családban mindenki volt himlős, mármint akik örökbefogadtak s nekem meg sajnos nem volt. Én egyáltalán nem gondolkodom gyerekvállaláson, nincs kisebb testvérem tehát ha én is himlős lennék nem kapná el tőlem más meg nem lenne a gyerekem beteg vagy vetélnék el. Anyunak volt gyerekkorában egy himlője megh 17 évesen is volt himlője s attol nem szülhetett gyereket s azért fogadott örökbe tehát ő már nem kapná el harmadszor is.
2019. nov. 13. 21:31
 6/12 A kérdező kommentje:
Övsömöröm meg volt 9 éves koromban, anyám anyjának meg 86 évesen. S ha tényleg a himlő után jön az övsömör akkor nem értem én himlő nélkűl hogy lettem az. Vagy ha Krasznán a pediátrián, 1,4 éves koromig voltam himlős akkor anyunak azt miért nem mondták vagy irták rá a iesirere, vagyis a kilépőre. Törvényesen ha voltam akkor azt kellett volna mondják anyunak, 1990 októberében mikor kihozott onnan. Kivánok mindenkinek jó éjszakát
2019. nov. 13. 21:35
 7/12 anonim ***** válasza:
80%
Van ismerősöm, aki a gyerekétől 40 fölött kapta el, kórházba került, és nála az övsömör is kijött. Valószínűleg átestél a betegségen, csak nem tudsz róla, mert a két betegség összefügg.
2019. nov. 13. 22:23
 8/12 A kérdező kommentje:

Előző, a himlő után mennyi idővel lett övsömörös??

Mert én 9 éves voltam mikor volt az övsömöröm s anyu 1,4 évesen hozott el Krasznárol, októberben, 1990- ben. De én 1990 junius 17- én voltam 1 éves s julius 17- e körűl talált rám ismerős által csak októberig nem tudott elhozni mert nem voltak papirjaim. És 1990 juliustol októberig egy tüdőgyulladásom volt mert anyu el akart hozni már szeptemberben s amiatt nem adtak ki. Hozzáteszem én 4 hónapisan kerűltem Krasznára a korházba s mig ott voltam egyszer se voltam a szobábol kivéve a levegőre, se a folyósóra, sőt meg az ágyrol sem vettek ölve vagy másfele. S csak tejport vagyis biberont adtak. Anyu mikor rámtalalt 1,1 évesen 7 kilo voltam s egy pisis nagy pizsama volt rajtam, a kezem le volt kötve s nem tudtam se beszélnu, se megfordulni se járni meg enni sem. Abba a szobába ahol voltam olyan babák voltak akik 3- 6 hónapra bennt voltak hagyva a korházban mert a szüleik kűlföldre mentek dolgozni. Tehát izolálva voltam a levegőtől meg mindentől.

Szerintetek az valószinű hogy mivel csak ott azon az egy hejen voltam s körülöttem a többi baba is hosszabb ideig volt emiatt a himlő korokozójával nem léphettem kapcsolatba?? Mert voltak mások akik voltak 2 hetet vagy 1 hónapot de azok más terembe voltak s ahol én voltam az férleeső terem volt.

2019. nov. 13. 23:21
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
A bárányhimlőt azonnal követte az övsömör, maga a himlő nem is volt annyira problémás, csak pár pötty volt.
2019. nov. 14. 00:05
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Én sem voltam soha bárányhimlős sem és más gyermekkori fertőző betegségen sem estem át. 2 gyerekem van, mindkettő volt bárányhimlős,a keresztlányom mumpszos, én ápoltam őket,de akkor sem lettem beteg. Úgyhogy szinte 100%,hogy valamikor, tünetmentesen átestem rajta gyermekkoromban. Egyébként ha valakinek van/volt övsömöre akkor,az biztos,hogy átesett bárányhimlőn,mert az övsömör amiatt jön ki,hogy a vírus megbújik az ideggyökökben és amikor az immunrendszer legyengül akkor "előbújik" és övsömört okoz.
2019. nov. 14. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!