Ez valami fake hír? 700 milliós gyógyszer? És összeszedték? Ez megdöbbentő. És én nem si találkoztam eddgi a kampánnyal.
Mi kerül egy gyógyszeren 700 millióba? 10-szer körbe kell repülni vele a földet a nemzetközi űrállomáson? Vagy 200 antilop szarvából nyerik ki? Nem értem.
És hogyhogy össze tudtak ennyit szedni? Régen is voltak néha ilyen hírek, hoyg egy gyereknek drága gyógyszer kell, és ilyenkor 2 vagy 5 milliós összegeket is nehezen lehetett összeszedni emlékeim szerint. Vagy azóta akkora volt az infálció, hogy egyszerűen érzéki csalódás?
És ha egy milliomos százmilliókat ad egyetlen gyereknek, akkor miért nem jut eszébe hogy máskor is adományozzon ennyit, de ne egy gyereknek, hanem az egész országnak, pl. az összes gyereknek ennyiből kijön egy oltás, vagy több kórháznak fontos műszer.
Egy gyógyszer piacra kerüléséig kb. 10-20 év telik el. Ott kezdődik, hogy több ezer-százezer-millió molekulát fejlesztenek, amiből talán majd egyetlen egy jó lesz. Egy rakás kísérlet, ahhoz megfelelő eszközök, személyzet, kutatók. Aztán ha állatokon már jó, akkor jöhet a kipróbálás embereken, megint csak nem kevés pénzért.
És aztán van egy gyógyszer, amire elköltöttek x milliárd dollárt, és alkalmazható mondjuk az egész világon pár emberen....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!