Nagymamámnak elfogyott a rövid hatású inzulinja, amit reggel délben este kap. Mit tegyek?
Azt mondták, hogy nem írják ki.
Mellesleg arról volt szó, hogy a háziorvos kap javaslatot, de azért is már két hete könyörög, így ő sem tud írni, ezért vagyunk itt. Ő hívta az ügyeletet, és mondták, hogy nem tudnak írni ilyet. Amit nehezen tudok elhinni, de nem tudok mit csinálni. Ott ahol volt, onnan múltkor elküldtek minket, hogy van a HO-nak javaslata rá, írjon ő. De neki sem volt, odatelefonált, és fel sem vették. Azóta ez megy, van inzulin, nincs inzulin. Legutóbb úgy kaptunk egy ampullát egy helyi csajtól. De most neki sincs, és azóta hívtam a gyógyszertárat, és közölték, hogy nincs ilyen nevű inzulinjuk. Meg vagyok lőve.
ügyelet valóban nem írhat, hiába nem hiszed el.
vannak olyan gyógyszerek amelyeket az orvos javasolhat és fel is írhat, illetve javaslatra írhat.
háziorvos javaslatra felírhatja. így, hogy nincs javaslata kilőve. ügyelet ugyanígy.
ami meg lehet próbálni az diabetológiai szakellátóhely (mondjuk péntek délután nem hinném, hogy van bárhol is), illetve fekvőbeteg gyógyintézet pl belgyógyászat, endokrinológia. keress ott egy orvost, mondd el a problémát, hátha megszán. max vigyél valamit amitől megnő a hajlandóság, elvégre szívességet kérsz.
továbbra sem tudja felírni az ügyelet
miért kell hülyeségeket írni?
szakorvosi javaslat kell.
áruld már el nekem, hol olvasható egy leleten a javasolt gyógyszer hatóanyaga, hatáserőssége, beviteli módja, adagolása, támogatási kategória, javaslat időtartama?
ügyeletes orvos egyszerűen NEM JOGOSULT felírni.
32/2004-es eszcsm rendelet, inzulin felírása:
munkahely: járóbeteg ill. fekvőbeteg intézmény bel és endokrin része, diabetológiai szakellátóhely, háziorvosi rendelő. (aki ráadásul csak írhat, de nem javasolhat mint írtam már)
hol itt a központi ügyelet? ami a sürgősségi ellátórendszer része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!