Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Nagymamámnak elfogyott a...

Nagymamámnak elfogyott a rövid hatású inzulinja, amit reggel délben este kap. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Háziorvos már nincs, a volt kezelőorvosa nincs bent a kórházban, ügyeletet hívtuk de azt mondták, hogy ők nem írhatnak ki. Itt a hétvége, nem lesz inzulin. Mit tegyek? Van neki másik, hosszú távú is, de együtt kell adni a másikkal, így nem tudom, hogy mi van, ha esetleg nem kapja meg azt.

2019. okt. 25. 15:32
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
És megsúgom az általad kért infók rajta vannak minden normális leleten, a javaslat időtartamát ilyen esetben meg pont lesz. rom.
2019. okt. 25. 17:50
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként V-re lehet írni, tehát a javaslat csak a támogatáshoz kell, javaslat nélkül szépen normative be lehet vésni teljesen legálisan. De nyugodtan nézd meg Pharmindexben.
2019. okt. 25. 17:54
 13/20 anonim ***** válasza:
Az ügyelet melletti padon kell ücsörögni a szép napsütésben, aztán ha baj van, 8 mp alatt ott lehet lenni.
2019. okt. 25. 21:37
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

A javaslat a támogatással történő felírásra vonatkozik, rajta is van a papír tetején. Sürgős szükség esetén, teljes árom bármilyen orvos bármikor felírhatja, a jogszabály a támogatásra vonatkozik. Ha az ügyeletes orvos nem írja föl, az vagy nem ismeri a törvényt, vagy csak egyszerűen rosszindulatú. A kamaránál fel kell jelenteni, bár ettől még a nagymamádnak nem lesz inzulinja.

Jogszabály: 44/2004. (IV. 28.) ESzCsM rendelet az emberi felhasználásra kerülő gyógyszerek rendeléséről és kiadásáról,

kulcsszó "sürgős szükség"

2019. okt. 26. 00:46
 15/20 A kérdező kommentje:

Valakitől ismét sikerült szerezni, el kellett mennem érte pár faluval arrébb. Köszönöm a válaszokat mindenkinek.

A teljes ár sem lett volna rossz amúgy, mert 600 forint egy ampulla, ami huszon valahány napra elég.

Most akkor továbbra is csak megy a könyörgés, hogy küldjék azt a javaslatot. :)

2019. okt. 26. 16:44
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem könyörgés kérdése. Mama évente megjelenik a diabetológusnál és addig nem megy ki, amíg nincs a kezében a papír.
2019. okt. 26. 18:13
 17/20 A kérdező kommentje:
Mama mozgáskorlátozott. Hiányzik az egyik lába. Mikor haza jött, akkor mondtuk, hogy kellene javaslat, hogy ne kelljen mindig a városba mászkálni receptért. Azt mondták küldik a háziorvosnak. Azóta is küldik. A háziorvos folyamat telefonálgat, kétnaponta járunk a nyakára, vagy be az osztályra, de nem történik semmi. Nem értem miért
2019. okt. 26. 18:26
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg érdemes írni egy szigorú hangú levelet a szakrendelő vagy kórház igazgatójának, ahol a diabetológia van. Hátha odaszól a diabetológiára, és küldenek egy javaslatot. Szóba jön még az, hogy egy járóképes hozzátartozó az összes leletel, dokumentációvak, esetleg a háziorvos papírjával, hogy a beteg járóképtelen, bemegy a diabetológiára, és kisír egy javaslatot.

De tényleg gáz, hogy itt tartunk 2019-ben, hogy az egészségügyi ellátórendszer egy ilyen faék egyszerűségű problémával sem boldogul.

2019. okt. 26. 20:21
 19/20 anonim ***** válasza:
47%
Megjegyzem attól, hogy mamának nincs lába neked még van. Mamát szépen be lehet vinni kocsival.
2019. okt. 26. 22:02
 20/20 A kérdező kommentje:

Kedves 19-es!

Nem tudom, látod-e, de azért elmondom: a háztartásunk nem rendelkezik autóval.

Másrészt pedig nem kértem rosszindulatú kommentet.

Olyan volt ez a hozzászólás, mint az a bizonyos testrés(z)ed: tudom, hogy van, de egyáltalán nem vagyok rá kíváncsi.

Szép életet

2020. jan. 5. 00:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!