Nagymamámnak elfogyott a rövid hatású inzulinja, amit reggel délben este kap. Mit tegyek?
A javaslat a támogatással történő felírásra vonatkozik, rajta is van a papír tetején. Sürgős szükség esetén, teljes árom bármilyen orvos bármikor felírhatja, a jogszabály a támogatásra vonatkozik. Ha az ügyeletes orvos nem írja föl, az vagy nem ismeri a törvényt, vagy csak egyszerűen rosszindulatú. A kamaránál fel kell jelenteni, bár ettől még a nagymamádnak nem lesz inzulinja.
Jogszabály: 44/2004. (IV. 28.) ESzCsM rendelet az emberi felhasználásra kerülő gyógyszerek rendeléséről és kiadásáról,
kulcsszó "sürgős szükség"
Valakitől ismét sikerült szerezni, el kellett mennem érte pár faluval arrébb. Köszönöm a válaszokat mindenkinek.
A teljes ár sem lett volna rossz amúgy, mert 600 forint egy ampulla, ami huszon valahány napra elég.
Most akkor továbbra is csak megy a könyörgés, hogy küldjék azt a javaslatot. :)
Esetleg érdemes írni egy szigorú hangú levelet a szakrendelő vagy kórház igazgatójának, ahol a diabetológia van. Hátha odaszól a diabetológiára, és küldenek egy javaslatot. Szóba jön még az, hogy egy járóképes hozzátartozó az összes leletel, dokumentációvak, esetleg a háziorvos papírjával, hogy a beteg járóképtelen, bemegy a diabetológiára, és kisír egy javaslatot.
De tényleg gáz, hogy itt tartunk 2019-ben, hogy az egészségügyi ellátórendszer egy ilyen faék egyszerűségű problémával sem boldogul.
Kedves 19-es!
Nem tudom, látod-e, de azért elmondom: a háztartásunk nem rendelkezik autóval.
Másrészt pedig nem kértem rosszindulatú kommentet.
Olyan volt ez a hozzászólás, mint az a bizonyos testrés(z)ed: tudom, hogy van, de egyáltalán nem vagyok rá kíváncsi.
Szép életet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!