Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez lehet gyomorrak?

Ez lehet gyomorrak?

Figyelt kérdés
Égő, tompa hasi fájdalom. Sokat bugyog a hasam. Hasmenés nincs. Székrekedés 1 hónapja volt 1x azelőtt soha. Nyálkás széklet (sârga nyálka van rajta), vér nuku. Étvágyam van. Mindez 1,5 hónapja tart. Holnap megyek orvoshoz vele. Nem ittam egész életembe alkoholt és nem dohányzok. De tény hogy nagyon stresszes vagyok. Amúgy 18 éves vagyok és fiú. Ja és hányinger sincs

2019. szept. 18. 21:21
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

Annyira nem! Ez az érdekes. Nyilván voltak nehezebb időszakaim, de az IBS ezektől függetlenül alakult ki. A stressz inkább a fekélybetegséget hozza elő az arra érzékeny emberekből. Egyszerűen csak azt vettem észre, hogy egyre többször megy a hasam, és egyre erősebben, jellemzően evések után. Elmentem endoszkópiára alul-felül, nem sajnáltam rá a pénzt, vettek mintát minden szarból odabent (szó szerint!!!), és minden lelet negatív lett. Egyetlen kórkép maradt ezek után, amit nem lehetett kizárni: az IBS.

Sajnos az IBS-ről se tudják, hogy konkrétan mi a frász okozza, de az biztos, hogy rohamos iramban terjed: 2050-re a lakosság 30 százaléka (!!!) is szenvedhet benne.

2019. szept. 19. 02:20
 22/34 A kérdező kommentje:
Én alapvetően boldog életet élek, bár sokszor vannak hangulatingadozásaim (néha depi). De ez főként 1 éve. Inkább fél. Mivel nincs munkám jelenleg így itthon doglok mondhatni már lassan 2 éve. Szóval nincs jó életen olyan téren. Sokat ülök, fekszek, alszok. Össze vissza van az alvásom is. Étrendem is valtozó. Bár augusztus eleje előtt főleg étvágy téren semmi panasz nemvolt. Vérszegény meg már nagyon régóta vagyok de ezt tudtam is. A strandos dolog óta van ez bár azzal egyhuzamban volt kisebb depim is és ott kezdődött ez el. Azóta tart. Szedem az Acido-Git savlekötőt, meg Linux forte vagy mi a toszt belflórára, meg iszok gyógyteat. Meg iszok rengeteget és könnyű ételeket eszek. (főtt krumpli, pirítós, rizs ilyesmik). De nam javul.. (bár nem is rosszabbodik). Bár belül lehet hogy szép lassan kialakulnak tályogok vagy fekélyek mert valami van velem ami rossz az tény. Azért nem is halogathattam már tovább. Addig járok a nyakukra amig lessz valami. Neked pedig jobbulast kívánok mindenesetre!
2019. szept. 19. 02:28
 23/34 A kérdező kommentje:
Jó mondjuk étvágyam most is van csak szerintem már annyira telebeszelem a fejem így csökkent kivsit. De ha már nekiallok enni akkor visszater.
2019. szept. 19. 02:34
 24/34 A kérdező kommentje:

Egyébként a betegségeddel hogyan tudsz dolgozni? (érdekelne az is akkor már, hogy mit dolgozol).

Gondolom nagyon nehezek a napok..

2019. szept. 19. 02:44
 25/34 A kérdező kommentje:
Nah megvolt a doki. Szerinte a sárgás nyálka rajta az valószínűleg a kénesvalamivel köthető össze ami a vízben volt. Megnyomkodta a hasamam alaposan de nem mondta hogy lenne bármi is. Felirt 2 gyógyszert meg valami kúrát+széklet tényesztes. Meg ultrahang és vervetel.
2019. szept. 19. 13:52
 26/34 anonim ***** válasza:
Elég nehezen tudok dolgozni (illetve tanulni, mert egyetemre járok), szedem a hasfogót rendesen. Úgy viszont már elviselhető a dolog, többnyire sikerül a súlyos rohamokat és hasgörcsöt visszaszorítani vele.
2019. szept. 20. 22:08
 27/34 A kérdező kommentje:
34 évesen egyetemre? Azt hogyan?
2019. szept. 20. 22:43
 28/34 anonim ***** válasza:
Egyszerű: a honvédségnél szolgáltam korábban, de ott kellett hagynom...szerintem sejted, miért...
2019. szept. 20. 22:46
 29/34 A kérdező kommentje:
És milyen szakmát szeretnél letenni? Vagy már van szakmád valahonnan?
2019. szept. 20. 22:56
 30/34 anonim ***** válasza:
Fogalmam sincs, valamit, ami angollal kapcsolatos. Mivel egyedül élek, nem kell degeszre keresnem magam, nincs kiről gondoskodnom.
2019. szept. 20. 23:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!