Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A trombózis (vérrög) 100%ban...

A trombózis (vérrög) 100%ban kimutatható vérvételből?

Figyelt kérdés
Ma voltam kórházban , először azzal ijesztgettek hogy nagy eséllyel trombózisom van, majd vért vettek 2 és fél óra múlva meg lett az eredménye (a másfél óra helyett), az negatív lett, aszerint nincs vérrögöm , de utánna mondta még az orvos hogy szerinte felesleges lenne a röntgen vagy ultrahang, mert a többi betegnek előttem csúnyább volt a lába és a röntgen se mutatott ki trombózist. Most akkor a többi betegre hivatkozik aminek semmi köze nincs az én lábamhoz vagy arra hogy a vérvétel szerint nincs bajom?? mert nagyon nem mindegy......
2019. szept. 9. 18:30
 1/9 aparalyza ***** válasza:
56%

A vérrög az fizikai akadály az érben! Látható nyoma van, lesz vagy volt (ekkor az egyén már holt).

Trombózis gyanúja esetén ultrahanggal vizsgálnak.

2019. szept. 9. 18:40
 2/9 aparalyza ***** válasza:
73%

A vér vizsgálatból pedig:

Mikor vizsgáljuk a D-dimer értéket?

Alapvetően minden olyan kórképben megjelenik, és mérhető a D-dimer mennyisége, ahol véralvadék alakul ki az érpályában. Elsősorban trombózisnál és embóliánál figyelhető meg.

2019. szept. 9. 18:42
 3/9 aparalyza ***** válasza:
56%
Az esetedben Neked kell eldöntened, elégségesnek tartod a vizsgálati eredményt.
2019. szept. 9. 18:44
 4/9 A kérdező kommentje:
A nő szerint aki vizsgált elég a vérvétel, de szerintem nem mert a semmiből kezdett fájni a lábam már 2hete és folyamatosan erősödik a fájdalom , nem erőltettem meg és nem ütöttem meg, de már alig tudok ráálni a jobb lábamra... ha nem is vérrög valami biztos áll a dolog mögött ,és semmi konkrétat nem tudott mondani nekem...
2019. szept. 9. 18:51
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Pont most volt trombózisom, és semmi nem látszódott.Elmentem magánrendelőbe ultrahangra.Ott megállapították, onnan mentő, kórház.Szerintem menj el egy uh-ra önállóan, aztán legfeljebb megnyugszol, hogy nincs.
2019. szept. 9. 18:55
 6/9 A kérdező kommentje:
Vérvétel neked sem mutatta ki?
2019. szept. 9. 19:03
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

A trombózis nem mutatható ki vérvételből, viszont D-dimer méréssel kizárható.

Ha valakinek a D-dimer értéke magas, akkor lehet, hogy van trombózisa, de nem törvényszerű, viszont ha normál a szintje, akkor egészen biztos nincs trombózis.

Szóval jelen esetben elég a vérvétel.

2019. szept. 9. 19:28
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg a Doppler ultrahang a megbízható.

Édesapámnak is így derült ki a trombózis. Mondjuk neki komoly tünetei voltak az egyik lábszárában, szemmel diagnosztizálható....

2019. szept. 9. 20:51
 9/9 anonim válasza:
Elmúlt a lábfájásod?
2021. márc. 28. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!