Minek a tünete lehet ez?
Szóval, tegnap előtt reggel észrevettem hogy van egy nagyjából borsószem méretű pirosas csomó a herezacskóm jobb oldalán (nem a herémen, csak a zacskómon!) először azt hittem talán pattanás de nem lehet kinyomni, ha nyomkodom akkor egy kicsit érzékenyebb egy darabig, kicsit talán nagyobb is lesz egy rövid időre. Egyébként nem igazán érzékeny, szinte semennyire. Tapintásra kemény, külön nem mozgatható, csak a bőrrel együtt.
Attól félek hogy esetleg herezacskó daganat lehet...De azt olvastam hogy az nagyon ritka, és főleg öregeknél jelentekzik, én meg még csak 19 vagyok...Szóval nagyon nem tudom mi lehet ez és most nagyon megijedtem...
Mindenképpen vizsgáltasd meg magad ! Mert " fájdalmatlan csomó" akár rák is lehet, de lehet egyszerű ciszta is .
Sajnos igen. Ne gondoljunk a legrosszabbra , de nagyon tévedsz ha a rák válogat az emberek kora szerint. Nem , mindenki lehet rákos ,a fiataltól az öregig mindenki.
Az én ismerettségi körömben két fiú is hererákos , az egyik velem egy idős 20 éves , a másik 23, neki a hererákon tüdő is gyomorrákja is van , ő a halál szélén van jelenleg is.
Vedd komolyan!!! Az orvos nem fog megenni , megvizsgál , ha kell szövetmintát vesz , de legalább kiderül mi az időben.
"A herezacskó tumoros elváltozásai is ritkák, egymillió férfiből egyet érintenek, általában 60 éves kor körül...
Az első jel általában a herezacskó bőrének elülső vagy oldalsó felszínén kialakuló kemény tapintású csomó, mely néhány hónap alatt kifekélyesedik. Viszonylag korán, 4-6 hónapon belül megjelennek a környező nyirokcsomókban (lágyéki nyirokcsomókban) az áttétek."
Szerintem kell, és aggódok is..De az a baj hogy képet erről sehol nem találtam, meg semmi mást se, ez az egy cikk és kész...Nagyon elegem van már ebből hogy riogatják az embert de normális információval nem szolgálnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!