Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Minek a tünete lehet ez?

Minek a tünete lehet ez?

Figyelt kérdés

Szóval, tegnap előtt reggel észrevettem hogy van egy nagyjából borsószem méretű pirosas csomó a herezacskóm jobb oldalán (nem a herémen, csak a zacskómon!) először azt hittem talán pattanás de nem lehet kinyomni, ha nyomkodom akkor egy kicsit érzékenyebb egy darabig, kicsit talán nagyobb is lesz egy rövid időre. Egyébként nem igazán érzékeny, szinte semennyire. Tapintásra kemény, külön nem mozgatható, csak a bőrrel együtt.

Attól félek hogy esetleg herezacskó daganat lehet...De azt olvastam hogy az nagyon ritka, és főleg öregeknél jelentekzik, én meg még csak 19 vagyok...Szóval nagyon nem tudom mi lehet ez és most nagyon megijedtem...

2019. szept. 8. 14:55
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
60%

Mindenképpen vizsgáltasd meg magad ! Mert " fájdalmatlan csomó" akár rák is lehet, de lehet egyszerű ciszta is .

Sajnos igen. Ne gondoljunk a legrosszabbra , de nagyon tévedsz ha a rák válogat az emberek kora szerint. Nem , mindenki lehet rákos ,a fiataltól az öregig mindenki.

Az én ismerettségi körömben két fiú is hererákos , az egyik velem egy idős 20 éves , a másik 23, neki a hererákon tüdő is gyomorrákja is van , ő a halál szélén van jelenleg is.

Vedd komolyan!!! Az orvos nem fog megenni , megvizsgál , ha kell szövetmintát vesz , de legalább kiderül mi az időben.

2019. szept. 8. 15:02
 2/16 A kérdező kommentje:
Jézusom...Hát jó most aztán végképp be pánikoltam!!!!
2019. szept. 8. 15:08
 3/16 anonim ***** válasza:
puha vagy kemény? Múltkor még fehér volt nem?
2019. szept. 8. 15:58
 4/16 A kérdező kommentje:
Már piros volt akkor is amikor észrevettem, kemény.
2019. szept. 8. 16:04
 5/16 A kérdező kommentje:
Annyit még hozzá tennék hogy járáskor meg bizonyos ülési/fekvési pozíciókban enyhén nyomó/feszülő érzést érzek ott a dudornál, mint amikor egy nagy pattanás van kialakulóban mondjuk.
2019. szept. 8. 16:36
 6/16 anonim ***** válasza:
fájni fáj?,nyomásra? Menj el holnap a háziorvosodhoz,valszinuleg tovább fog küldeni bőrgyógyászhoz,ha nem tudja,hogy mi is az. Nem kell betojni előre,ha rákeres az ember az aranyérnek a tüneteivel vagy sok egyébbel kapcsolatosan kijön,hogy daganata van és valójában sokszor semmiség a problémája a daganathoz képest.
2019. szept. 8. 19:58
 7/16 A kérdező kommentje:
Nem fáj nyomásra, ma már azt az érzést sem érzem amit tegnap, csak úgy ott van, talán egy kicsit kissebb is.
2019. szept. 9. 08:49
 8/16 A kérdező kommentje:
És igen amúgy ez nagyon idegesítő, bármiylen tünetre rá googlezol az első találatok között lesz valamilyen rák amiről még nem is hallottál...És nekem ez hipochonderként rohadtúl idegesítő.
2019. szept. 9. 09:21
 9/16 anonim ***** válasza:
Az általad legrosszabb esetben is van megoldás. A barátomnak 25 évesen hererákja volt. 10 éve semmi gondja. Nekem hólyag daganat /rosszindulatú/ 8 éve semmi bajom. Viszont, amit leírsz az alapján nem kell aggódnod.
2019. szept. 9. 09:33
 10/16 A kérdező kommentje:

[link]

"A herezacskó tumoros elváltozásai is ritkák, egymillió férfiből egyet érintenek, általában 60 éves kor körül...

Az első jel általában a herezacskó bőrének elülső vagy oldalsó felszínén kialakuló kemény tapintású csomó, mely néhány hónap alatt kifekélyesedik. Viszonylag korán, 4-6 hónapon belül megjelennek a környező nyirokcsomókban (lágyéki nyirokcsomókban) az áttétek."

Szerintem kell, és aggódok is..De az a baj hogy képet erről sehol nem találtam, meg semmi mást se, ez az egy cikk és kész...Nagyon elegem van már ebből hogy riogatják az embert de normális információval nem szolgálnak...

2019. szept. 9. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!