27 éves anyuka vagyok. Lehet hasnyálmirigyrák ez?
A vérvételem eredményén a bilirubin szintem a háromszorosára nőtt! Hepatológiára küldtek tovább, 1 hónap múlva kaptam csak időpontot. Addig a neten olvasgattam, és félek, hogy nem lehet-e, hogy hasnyálmirigyrák van a háttérben? Amit tudni kell rólam, hogy 70 kg körül mozogtam, 96-al mentem szülni 1 éve. Most 63 kg vagyok, de szoptatok már 12 hónapja! Viszont sokan mondják, hogy nagyon lefogytam...
Ami igaz, de odafigyeltem hogy nem zabáltam úgy mint terhesen, meg szoptatok is, és 1 év alatt fogytam ennyit. Nincs semmi tünetem egyébként. 10 évig dohányoztam, most 2 éve nem. Inni sem iszok természetesen. Olvastam, hogy lehet epekő is a magas bilirubin szint. Nagyon félek, nehogy hasnyálmirigy rák legyen, 1 éves a kisfiam, és nem sok jót olvastam erröl a ráktípusról. Szerintetek? Volt másnak is magas bilirubin szintje, és végül mi lett a diagnózis?
Ja és szülés után egyből 83 kg voltam (rengeteg víz is volt rajtam)
Szóval csak olyan 20 kilot fogytam 1 év alatt...
De nagyon félek... :(
Nos elméletben lehet az. De magas bilirubin szintet rengeteg más dolog is okozhat. Genetikai betegségek, a vért érintő kórképek, májbetegségek, epebetegségek, stb.
Fontos, hogy önmagában ez az érték volt csak magas? Illetve a szülés óta lévő fogyás szándékos volt (diéta, testmozgás) vagy a normál életvitel mellett történt?
Elméletileg csak ez volt magas.
Meg a vizeletemben sok a fehérje.
A fogyásom betudható annAk is, hogy nem ettem "normálisan". Tehát mivel szoptattam/szoptatok sokkal több kaloriat kellett volna bevinnem, de én nem, nem ettem sokszor egy nap és nem is sokat. Tudatosan szerettem volna ismét S-es méretet. Mondjuk az első fél év után lettem 70-72 kg és most fél év alatt megint 10et fogytam. Szóval nem havi szinten fogytam 5 kilokat.
Legyen már október...😔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!