Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Menjek vissza az orvoshoz?

Menjek vissza az orvoshoz?

Figyelt kérdés

Tegnap 2-kor voltam vizsgálaton torokfájás és enyhe láz és állandó hőemelkedés miatt.

Nem írt fel semmilyen gyógyszert, csak egy Strepfent kellett kiváltanom.

Azóta viszont még jobban fáj a torkom, már a nyelvem is teljesen fehér lepedékes. A hőmérsékletem pedig nem akar visszamenni 37°C alá.

Ma délutános. Visszamenjek hozzá?

2019. aug. 30. 13:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Igen, mert itt a hetvege es akk ugyelet van mar.
2019. aug. 30. 13:42
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
A 37 fok azért nem egy nagy dolog. Mennyire szokott felmenni a lázad? Valószínűleg valami vírust kaptál el, arra pedig nem fog tudni adni semmit. A fehér lepedék a nyelveden lehet gomba, arra vegyél glycerinim boraxatumot, és azzal egy pici vízzel higítva öblögess és hígitatlanul ecseteld a nyelved. Bajod nem lesz tőle. Ha hétvégén nem javul, én csak akkor mennék vissza.
2019. aug. 30. 13:50
 3/14 A kérdező kommentje:

Vissza se tudnék, mert elnéztem és csak délig volt.

38 felé nemigen ment még, de ez az állandó hőemelkedés nagyon aggaszt. Félek, hogy komolyabb bajom van.

2019. aug. 30. 13:52
 4/14 anonim ***** válasza:
Semmi baj. Igyal sok folyadekot! Esetleg igyal par korty alkoholos italt h atfertotlenitsd magad, de kulon a gyogyszertol ha szedsz. Meg mertekkel!
2019. aug. 30. 14:02
 5/14 anonim ***** válasza:
Es a c vitamint is kiprobalhatod. Jobbulast! Gyogyulgass!
2019. aug. 30. 14:03
 6/14 anonim ***** válasza:
Betegség esetén a nyelv lepedékes lesz, majd elmúlik, ha jobban fáj a torkod, akkor naponta 3szor gargalizálj sós vízzel, többet ér, mint a szopogató tabletták. biztos valamilyen vírus, ezért nem írt fel az orvos gyógyszert, 3-4 nap alatt rendbe fogsz jönni, ha mégsem és rosszabbodik, akkor majd hétfőn menj vissza.
2019. aug. 30. 14:05
 7/14 A kérdező kommentje:

Aszkorbinsavat keverek langyos vízbe, forró 100%-os narancselvet iszom mézzel, fokhagymát is elfogyasztottam párat, de eddig semmi látszatja.

2 napja fekszem ilyen még nem nagyon volt velem, hogy ne lással javulást.

2019. aug. 30. 14:05
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Majd javulsz, pihenj. Egy kis hőemelkedés nem aggasztó. Mióta állandó az a hőemelkedés? Már a torokfájás előtt is volt?
2019. aug. 30. 14:13
 9/14 anonim ***** válasza:
Ha a narancslevet felforrósítod, akkor azzal az erövel akár csapvizet is ihatnál, mert minden hasznos összetevöt elpusztítasz ezzel, ugyanez érvényes a mézre is.
2019. aug. 30. 14:14
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
A forró narancslé meg mire jó? Mert hogy C vitaminnak nem, az biztos. A savasság viszont irritálja az amúgy is fájó torkodat.
2019. aug. 30. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!