A cukorbetegseg es panikbetegseg osszefugghet?
Figyelt kérdés
Ugy ertem ossze lehet keverni a tuneteket? Altalanos laborvizsgalatom volt, nem tudom abban kimutathato-e barmi a cukorbetegseggel kapcsolatosan. Azert merult fel bennem a dolog, mert altalaban ha regota nem ettem akkor kezdek szorongani, meg akkor ha nagyon bekajalok. Kajatol fuggetlenul is van rosszulletem, foleg ha izgulok, ilyenkor leeshet a cukrom? Lehet, hogy cukorgondos tunet jott elo, amitol megijedtem, bepanikoltam es ezert lett ramhuzva, hogy panikbeteg vagyok? Szedek antidepit. Az elso rosszulletem emlekszem ugy jott elo, hogy olyan hihetetlen szomjusagot ereztem, "azonnal adjon valaki inni" erzes, megszedultem es bepanikoltam. Egyebkent nem vagyok tulsulyos abszolut, 170 centi magas vagyok es 52 kilo. Lehet ebben az "elmeletben" igazsag? Volt valaki hasonlo helyzetben? 22/L2019. aug. 22. 11:48
1/6 anonim válasza:
Nem, nem lehet osszekeverni a tüneteket. Igen, ki derülhet az általános laborvizsgálatból is. Kb 100% hogy nem vagy cukorbeteg
2/6 anonim válasza:
Mennyi a glukóz a leleten? Ha 6 mmol/l alatti a cukrod, nem vagy az. Ha 6-7mmol/l közötti akkor még nem vagy az de rizikó faktor, nagy eséllyel az leszel. >7 mmol/l a diabetes, de akkor megismétlik a vérvizsgálatot és a 2 magas cukorszinttel diagnosztikus értékű.
Nem, nem függ össze. Agyalhatsz hogy jajj leesik a cukorszintem, de semmi köze egymáshoz.
3/6 A kérdező kommentje:
Ugy ertettem, hogy ha hirtelen latszolag minden ok nelkul megszedulok, az lehet e cukorbetegseg tunete. Megijedek a megszedulestol, es elkezdek szorongani- ez mar egyertelmu panik, csak arra vagyok kivancsi, hogy lehet-e a cukor a kivalto oka. Pl leesik a cukrom, de en azt hiszem, hogy ez csak panikolas.
2019. aug. 22. 12:49
4/6 anonim válasza:
2.vagyok
Lehet tünete, de a laborvizsgálat egyértelműen kizárja.
Mi az eredmény?
5/6 A kérdező kommentje:
Ha hazamegyek megnezem az eredmenyt, otthon van. De egyebkent nem mostani mar, szerintem 1 eves siman van.
2019. aug. 22. 13:10
6/6 anonim válasza:
Ha 1 éves az eredmény és nem tudod mi van rajta, akkor nem vagy cukorbeteg, ez egyértelmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!