Cukorbeteg vagyok?
Voltam látásvizsgálaton ahol azt mondták hogy az egyik szememben aminek átlátszónal kellene lenni, az nekem homályos.
Ételallergiára, kevés folyadékbevitelre vagy cukorbetegségre utal.
Mostanában állandóan fáradt vagyok, szomjam nem múlik hiába iszok, ver a víz, remegni is szoktam.
Hetente megiszok 2-3 energiaitalt biztos, azonkívül vizet iszok folyamatosan, kólát néha néha.
Inkább a fűszeres kajákat szeretem, nemtudom mennyire számít ez.
Köszönöm előre is a válaszokat.
A vércukormérős mérés nem elég, mivel az csak az akkori állapotot mutatja.
Nekem nincs rendben a vércukorszintem, ami azt jelenti, hogy folyamatosan fel-le ugrál: vagy túl alacsony, vagy túl magas. De akármikor mérik vércukormérővel, akkor szinte mindig pont a normális tartományba esik... lol
Szóval a vércukormérés csak akkor mutatja ki a rendellenességet, ha van egy otthoni mérőd és egész nap folyamatosan mérsz, evés előtt, illetve után, hogy lásd hogy változik a vércukorszint.
Az, hogy egyszer mérsz és akkor normális, nem jelent semmit.
A háziorvos el tud küldeni laborvizsgálatra, ott vesznek vért, ott éhgyomorra nézik a vércukorszintet. Ha cukorbeteg vagy, akkor valószínűleg az éhgyomri cukor is magas. De az is lehet, hogy az normális, mint nekem is, viszont napközben, amikor eszel, akkor megy fel... :D
Erre van egy másik mutató is a vérvizsgálatnál, ami kb. az utóbbi pár hét-hónap átlagos vércukorszintjét mutatja. Az is utalhat rá, ha magas volt az utóbbi időben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!