Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehet Hodkin lymphomám? A...

Lehet Hodkin lymphomám? A többi lent.

Figyelt kérdés
30 éves no vagyok. 2-3 hónapja a nyaki nagyerek mentén megduzzadtak a nyirokcsomóim, amik néha fajnak is és már a kulcscsontom körül is tapintható néhány kisebb csomó, ami szinten érzékeny. Voltam CT vizsgálaton és UH-n, ami szinten leírta, hogy az állkapocs alatt, a nyaki nagyerek mentén több, 8-10 mm reaktiv nyirokcsomo található. A feherversejtem magas, 10-15 ezer között mozog az utóbbi időben. Nem voltam még haematologusnal, szinte lehetetlen időpontot kerni, most pesti maganrendeleseken próbálkozom, egyelőre nem sikerült belátható időn belül időpontot kerni. Időnként viszketek is, inkább a fejem és a nyakam. Lehet valami komoly bajom? Mas tunetem (láz, izzadás, stb) nincs.

2019. aug. 19. 22:18
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!
2019. aug. 20. 14:45
 12/18 anonim ***** válasza:
Na,mit mondott?
2019. aug. 29. 13:39
 13/18 A kérdező kommentje:

Egyelőre semmit, holnap lesz pajzsmirigy biopsziám, mert arra is gyanakodnak, mivel mutat a CT apró göböket (voltam izotópián pajzsmirigy vérképen és UH-n ami negatív amúgy) és meg van dagadva a nyakam, illetve fáj is elöl, és az orvos szerint ez lehet pajzsmirigy is.

Csináltak vérképet valami olyan dologra, mi megmutatja "milyenek a sejtjeim". Gondolom arra gondol, ha vannak a szervezetemben rosszindulatú sejtek, az kimutatja...

FVS változatlanul 12.3 (10-ig jó), NEU 8,5 (7.8-ig jó), minden más jó, nem fogom felsorolni miket néztek, mert kb 200 értéket.

Holnap pajzsmirigy biopszia, hétfőn vissza a László kórházba a dokihoz, talán akkor lehet többet tudni.

Hangulatom -100%. -.-

És köszönöm az érdeklődést!

2019. aug. 29. 14:12
 14/18 A kérdező kommentje:

Nos, adok egy gyors helyzetjelentést.

A nyaki nyirokcsomóim nem nőttek, változatlanul 8-10mm-esek a legnagyobbak, reaktívak.

A kulcscsontom és a vállöv környékén van pár 4-5 mm-es nyirokcsomó, szabályosak, mozgathatóak és elég érzékenyek.

A tumor markeret negatívak, viszont gyulladást jeleznek a szervezetemben. A hasam és mellkasom negatív, nincs benne nyirokcsomó.

Amióta gyulladáscsökkentőt szedek, a nyaki fájdalom és a viszketés elmúlt, gyakorlatilag semmi tünetem nincs, a 8-10 mm-es (egy tapintható csak) nyaki nyirokcsomókon kívül.

A fehérvérsejtem 11,2-re lement 13,8-ról (igaz szedek gyulladáscsökkentőt), szóval remélem, ez már biztosan nem lesz limfóma.

Ha valaki máshogy gondolja, ne tartsa magában!

2019. szept. 3. 12:00
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Akkor tessék most egy kicsit megnyugodni!!!
2019. szept. 10. 20:07
 16/18 anonim ***** válasza:
Most hogy vagy?
2019. szept. 16. 19:34
 17/18 A kérdező kommentje:

Igazából semmi változás.

Volt újabb ultrahang, ott a nyirokcsomoim mérete változatlan, a legnagyobb 1cm körüli, de ugyanúgy megvannak.

Ez egy újabb főorvos volt aki nézte, azt mondta, reaktivak.

A nyakam változatlanul faj tarkó környékről, a vállövnél ugyanez, nyomásra érzékeny. Inkább izom-ízületi jellegű fájdalomnak mondanám...

Nem tudom már tényleg, hova kellene elmenni, de ez borzasztó érzés egyébként. Ha hason fekszem és felemelem a fejem, egyből pirosodik a fejem és a nyakam, égő fajdalom jelleggel. :/ Eddig egy orvos sem tudott erre semmit mondani gyakorlatilag...

2019. szept. 18. 19:20
 18/18 anonim ***** válasza:

Figyi, nekem tavak februar ota (akkor vettem eszre), h van ket nyirokcsomom, 3szir voltam veluk uhun, az egyik ráadásul kulcscsont feletti árokban, en is beszartam rendesen. Azóta is ott vannak, nem múltak el.

Lehet h vmi masszorhoz kene esetleg elmenned a nyakaddal...?

A nyirokcsomokat meg évente uhuzni h nem nőttek e.

2019. szept. 19. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!