Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Non-Hodgkin lymphomám van...

Non-Hodgkin lymphomám van (nyirokrák). Kaptam ismerőstől interneten vásárolt német gyógyszert: 1. Artemisinin powder, (40. 000mg) 2. Ferrlecit2 (280mg. , A tájékoztató nincs meg. Adagolását ismeri-e valaki?

Figyelt kérdés

Az 1. gyógyszerről jót olvastam, de más tipusú rák ellen.

A 2. gyógyszer vastartalmú, ami a felszívódáshoz kell.

A többi német nyelvű.

2015. okt. 25. 22:27
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Interneten vásárolt gyógyszert nem vennék be, legfeljebb ha engedéllyel rendelkező patikától származik. Kezelőorvosoddal feltétlen beszéld meg ha bármilyen gyógyszerkészítményt akarsz szedni, mert nem biztos, hogy szabad a kapott kezelésekkel egyidőben alkalmazni.

Mielőbbi gyógyulást kívánok neked.

2015. okt. 26. 07:27
 2/3 anonim válasza:
Szerintem nem veszélyes, mert a világ több országában is forgalomban van, mint táplálékkiegészítő. (például az USA-ban) Egyszerre 300 milligrammot szoktak szedni. (Például malária ellen.) Olajban oldódik (vízben nem igazán), segíti a felszívódását a csukamájolaj, vagy a lenmagolaj (egy evőkanálnyi lenmagolajban érdemes összekeverni) és azt egy kis vízzel hígítani. A víz csak azért kell, hogy könnyebb legyen meginni. Éhgyomorra kell szedni (illetve előtte legalább négy órát kell koplalni), utána egy órán keresztül nem szabad enni. Hetente három nap szünetet kell tartani. A vasat előtte legalább 3-4 napot kell szedni, és időnként újra tölteni kell: akkor amikor szünetet tartunk az artemisinin szedésben. Együtt a kettőt nem szabad szedni. De a vas fontos, mert a vas kell ahhoz, hogy az artemisinin jobban ki tudja fejteni hatását. (De a vasszedéshez is orvosi kontroll -és a vérkép ellenőrzése- kell, mert túl lehet adagolni.) Antioxidánsokkal, pl C-vitamin egyszerre nem ajánlott fogyasztani. Kúp formában is használják. Úgy tudom úgy jobb a felszívódása. Én kb. ennyit tudok.
2015. dec. 9. 14:23
 3/3 anonim válasza:

Pontosítom magam, bemásolom ide: artemisinin ajánlott dózisa, közép és hosszú távon 10-25 mg/kg testtömegre /nap. (kb 1 gr/nap)

Adagolási eljárások

A felszívódását a következő élelmiszerek segítik elő:

lenmag és len csíra

lecitin

búzacsíra

csukamájolaj

Kerülje az egyidejű adagolását a következőkkel:

A vaspótlók (artemizinint semlegesíti a gyomorban).

A zsírban oldódó antioxidánsok (E-vitamin, A vitamin, kurkuma, stb.), mivel ezek semlegesítik a artemizinin hatását.

A sugárkezelés során és még 20 nappal az után sem ajánlatos az artemisinint alkalmazni.

Az optimális adagolási időszak: Lefekvés előtt.

A bélből történő felszívódás esetében ellenállás jelenik meg a hosszú távú adagolás során, ezért ennek az ellenállásnak a csökkentése érdekében 5 napos adagolási periódust ajánlanak 3 nap szünettel."

2015. dec. 11. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!