Az időskori derékfájások hány százalékét okozhatja a kevés folyadék ivása miatti kiszáradás?
Te "idösnek" tartod magad 62 évesen??!?!?!?
Én szintén ennyi vagyok, de eszembe sem jutna magam idösnek nevezni.
Ezen kívül olyan nincs, hogy "idöskori derékfájás", ez kortól függetlenül valami mástól van.
Ha a több folyadéktól jobb, akkor inkább veseprobléma lehet, különösen, ha emellett a vérnyomásod is magasabb a kelleténél.
Igyál napi 3-4 liter vizet vagy édesítetlen teát (nem üdítöt, sört, fröccsöt, stb), fogyassz sok zöldségfélét, kevés húst, és mozogj rendszeresen. (söt a rendszeres sport is jót tenne)
A vérnyomasod nem nő attól hogy nem iszol sőt
Alacsony vérnyomásra ajanlják a sok vizet
A derekfajás sem függ össze vele. És fiatalodni sem fogsz. Ettől függetlenül kiszáradni nem egészseges dolog
Mindenkinek köszönöm a választ. Hogy 62 évesen idős vagyok-e? Első feleségem 49 évesen hunyt el, az unokatesóm 63 évesen, én örülnék, ha 80-ig kitartanék.
A vese nekem is eszembe jutott, meg is ütögettem mindkét oldalon, de nem fájt. A víz kell a gerinc porckorongjainak, tapasztaltam, hogy a szomjazás után a vízivás javított rajta.
A magas szisztolés vérnyomásra a doki érlazítókat, értágítókat plusz magnéziumot és Aszpirint javasolt. Az utóbbi vérhígító hatású inkább.
De attól tartok, igaza van a kedves válaszolónak, nem leszek fiatalabb...
Ha a veséddel van baj, azt nem lehet "ütögetéssel" megállapítani, ez csak mese.
Menj el orvoshoz, és vizsgáltasd ki.
Köszönöm a választ. Nemrég voltam hasi ultrahangon, minden ok. De egy profi orvosi szakértőrendszer megmondaná a leleteimből és a tüneteimből.
Érdekes, hogy sokan azt mondják, igyak több vizet, pedig a megfelelő koleszterinszint is kell a jó hidratáltsághoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!