Van olyan tea, ami "bevonatot" képez és nyugtatja az irritált nyelőcsövet reflux betegség esetén?
Az én ötletemet azért írom meg, mert gyomorirritáció ellen évek óta bevált számomra, sőt, erjedésgátló fűszer is egyúttal, azonban konkrétan refluxra nem tudom, hatásos-e, de szerintem ártani nem fog:
a porított gyömbérfélék: gyömbérpor, kurkuma. Élelmiszerboltokban a fűszeres polcról való tökéletesen megfelel a célra.
Ahogy az előző hozzászóló is említi, a nyállal elkeverés sok esetben fontos, ez esetben is.
Egy fél / negyed kávéskanálnyi tömény port (szárazon) a szádba teszel, és azonnal elkezded intenzíven elkeverni a nyáladdal, mielőtt lenyeled. Kb 10-20 másodperen át keverd el nyáladdal a szádban.
Ne hígítsd!
Azért javaslom megpróbálni refluxra is, mert pl gyomorégés ellen, akár gyomorfekélyre is pont azon hatásmechanizmusa miatt hatásos, hogy bevonatot képez a felületen. (Ezen felül tehát erjedésgátló funkcióval is bír, na meg multifunkcionálisak a gyömbérfélék).
Ellenben egész gyömbérgyökérről nincs elég tapasztalatom, próbáltam párszor, de avval nem volt igazán hatásos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!