Mit tehetek vesekő kialakulásának megelőzése ellen?
A sör semmivel sem jobb, mint a víz vagy bármilyen tea, ez csak városi legenda.
Ami segít, ha odafigyelsz a fehérjebevitelre és csökkented a hús és egyéb mennyiségét
Nekem már 3 vese kolikám volt, így elég tapasztalt vagyok.
Ha homok szemeket találtak, akkor UH és CT meg kellene néznie az orvosnak honnan vannak. UH-n csak a nagyon nagy köveket látják, a kisebbeket vagy ami nem elöl fekszik azt nem.
Hasad alja nem fájhat vese köhomoktól. Ha a vese kö oda leér, ahhoz már elég nagynak kell lennie, hogy felsértse, és az is max pár napig tart.
Ha a vesében van a kö, addig általában nincsen baj vala. 1 cm alatti kö bármikor elindulhat, de 4mm feletti kö nem igazán tud egyedül távozni, szinte mindig elakad, és 6-7mm-es meg ott is maradhat. 1cm felett viszont már a veséböl sem tud kijönni, akkor szoktak robbantani.
A kólika iszonyat fájdalmas, ahogy megakad a kö a szervezeted akarna töle szabadulni, de nem tud. Vannak akiknek sok kicsi fájdalmuk van, nekem csak földönfetrengös volt, ami kb 1 óra alatt alakul ki. Elöször vagy pisilni kell, vagy fájdogál itt ott, és egyértelmüen az erösödés az oldal irányba(ahol a vese vezeték van) erösödik. Aztán igazi oriási görcsök, hányinger...
A vese kö nem túl veszélyes dolog, ritkán okoz más bajt, de a fájdalom erösebb mint a szülési fájdalom(szültem már 2 gyereket is).
Menj el urologushoz, és kérjél CT-t.
"Kialakulásának megelőzése ellen?":)) Ez jó volt!:)
viccet félretéve: sok folyadék, mozgás, túlzott fehérjebevitel kerülése
Az egyetemi urológia-professzorunk szerint a reggeli citrus-fogyasztás segíthet a kövek kialakulását megelőzni. No és persze a sok víz fogyasztása, kiegyensúlyozott táplálkozás is fontos.
Férjemnek volt vesekrízise 4 évvel ezelőtt, 4-5 kisebb köve volt. A kezelőorvosa azt mondta, próbálja meg először a naturista módszereket, ha nem működnek, műtét. A veseteák meg egyéb löttyök (ha jól emlékszem, mogyoróolajat és borókaoldatot használt még :D) neki nagyon beváltak, feloszlatták a köveket, nem kellett műteni.
A bátyámnak már volt köve. Azt mondta hogy a gyógyteát kell innom, plusz mellé amennyit csak bírok. Egy komplett ivó kúrát kell csinálnom. Egész addig míg bedagad a vesém, félelmetesen hangzik a vesedagadás, de ezt kell csinálni-e! Hát bevallom félek. Nem bírom a fájdalmat, inkább halálra iszom magam. :D
Van vese teám, hát na. Köszi szépen a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!