A Mákolaj jó a csontritkulás ellen? Azt hallottam, napi 1 teáskanál mákolaj tartalmazza a szükséges kalciumot, méghozzá szerves, jól felszívódó formában.
"Ha a finomra őrölt mákot rendszeresen fogyasztjuk, a benne lévő ásványi anyagokból minden bizonnyal jelentős mennyiség szívódik fel. A probléma az, hogy az olaj sajtolásakor ezen anyagokból csak az kerül át, ami zsíroldékony. A zsírban oldódó vitaminok (pl. E-vitamin) valóban átjutnak az olajba, de az aminosavak, ásványi anyagok és vízben oldódó vitaminok nem. Így aztán a magolajok nem tartalmaznak sem ásványi anyagokat, sem vízben oldódó vitaminokat. A mákolaj kalcium-tartalma egészen pontosan 0."
Szedj K2 és D3 vitamint inkább, és egyél olyan ételeket, amikben van kalcium. Ha a tejtermékek nem jók neked, ehetsz darált mákot, szezámmagot, szardíniát, stb.
A mákolajban foszfor van nem kálcium. Ami segíti a kálcium felszívódását. Ezért kálciumbam gazdag étellel kell fogyasztani. Pl. Reggel pirítosra egy kiskanál mákolaj plusz őrölt szezammag.de kecsekesajt is jó vagy joghurt. Nekem nagynéném, anyám és anyám legjobb barátnője is súlyos csontritkulásban szenvedett. Elkezdték a mákolaj kúrá és 1 év múlva helyrejöttek teljesen
Lassan hat, de használ mindenkinek. Csak ajanlani tudom mert nincs mellékhatása és még finom is. Sok kutatást olvastam a témában mindenhol azt írják, hogy a kálciumot növenyekből érdemes bevinni mert a tejben hiaba van. Az nem olyan sűrűségű csontokat eredményez mint a növenyekben lévő. Ha mármtejtermék a.kecskesajtot és savanyított termekeket javasolják pl. Joghurt.kefírm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!