Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Miért írnak az orvosok mindenk...

Miért írnak az orvosok mindenkinek, már egy apró megfázásra is 5 féle antibiotikumot?

Figyelt kérdés

Olyan hihetetlen, hogy még mindig nem az alternatív gyógymódok felé terelődik az emberek gondolkodása. Ha az orvosoké nem is, hisz a gyógyszeripar ebből él, ez érthető, de maguknak az embereknek kellene picit ezeket a szennyeket elhagyni és természetes módon gyógyítani magukat.

Jelen esetben én megfázás, influenza és társairól beszélek. Szinte minden ember kivétel nélkül elköhinti magát, már kapja is az antibiotikumot aminek véleményem szerint semmi értelme. Mindezt elég komoly tapasztalatból mondom, mivel 8 évvel ezelőtt kaptam utoljára antibiotikumot. Sajnos be sokalt a szervezetem, és másnap irdatlan rosszul lettem, ment a hasam, iszonyat hányingerem volt, nem tudtam se enni, még inni se nagyon. Kajára sem bírtam ránézni, 2 hét alatt kb. majd ~ 10kg -t fogytam. Mire egyéb alternatív készítményekkel helyrehoztam magam.. Ekkor döntöttem el, hogy köszönöm, nekem ebből elég volt... Azóta (8 éve) kizárólag csak fokhagyma+méz, Bio C-vitamin por, grapefruit csepp, gyömbér és max Homeopátiás készítményeket használok. Pedig azóta voltak komoly torokgyulladásaim (tüszős mandula is!), és megfázásaim, plusz egyéb kisebb-nagyobb betegségek és minden esetben szövődmény mentesen helyre raktam magam. Az esetek 80%-ban már másnap a panaszaim több mint a fele megszűnt. Hozzáteszem, elkezdtem sportolni is. Amíg antibiotikumokat szedtem, volt, hogy 1 hétig is ugyanolyan rosszul voltam mire elkezdett "hatni".

Miért nem épült még be ez a köztudatba hogy alternatív gyógymód felé kezdjenek az emberek mozdulni? Nem csak az épp aktuális divatot kellene követni, meg az épp aktuális sport&fitness-t, hanem ezt is. Sok olyat láttam már, aki nagy Fitt guru, erre ha megfázik két pofára tömi magába a gyógyszereket. - Hozzáteszem, ezért alakul ki nagyon sok embernél az antibiotikum-rezisztencia.

2017. máj. 17. 13:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
54%

Apró megfázásra nem irunk fel antibiotikumot. Apró megfázásnál, nem is jönnek el az emberek orvoshoz.

Ebből adódóan kérem fogalmazza át kérdését, kevésbé provokativ módon.

2017. máj. 17. 15:17
 12/18 anonim ***** válasza:

Az alternatív gyógymódokkal az az egy baj hogy nem gyógyítják meg az embert.

Amikor pedig elmegyek az orvoshoz akkor egynél több féle antibiotikumot még soha nem írt fel egyszerre. És miután beszedem a felírt antibiotikumot mindig meg is gyógyulok.

De ha az neked jobb akkor nyugodtan menj kuruzslókhoz, csak utána nehogy meglepődj ha esetleg egy "apró megfázás" nem olyan apró szövődménye miatt még rosszabbul leszel.

2017. máj. 17. 15:37
 13/18 anonim ***** válasza:

Én pont az ellenkezőjét tapasztalom, az én orvosom kb csak a haldoklás esetén ír fel antibiotikumot. :D

Egyszer iszonyatosan beteg voltam, lázam volt, fájt a torkom, köhögtem, levegőt is alig kaptam (nátha), meg olyan gyenge voltam, hogy ha több, mint fél órát az ágyon kívül töltöttem, teljesen legyengültem és vissza kell feküdnöm. Mikor elsőnek mentem hozzá, csak valami köptetőt írt fel és torokfertőtlenítőt és csak fél hétre írt ki a suliból. De én annyira szarul voltam, hogy tudtam, hogy nem fogok 2-3 nap alatt kigyógyulni. Az állapotom stagnál, miután lejárt az az idő, amennyire kaptam a pl igazolást, visszamentem. Akkor mondtam, hogy nem érzem magam jobban, és akkor már adott antibiotikumot, de majdnem egy hétig hagyott szenvedni. Az antibiotikum pedig kb 2-3 nap alatt helyrerakott annyira, hogy végre ki tudtam kászálódni az ágyból. Alapvetően erős az immunrendszerem, ez volt 2 éve és azóta egyszer se volt olyan betegségem, ami miatt itthon kellett volna maradni. Szóval akkor tényleg nagyon-nagyon nem voltam jól és mégse írt fel elsőre antibiotikumot.

19/L

2017. máj. 17. 16:06
 14/18 anonim ***** válasza:

13-as vagyok. Meg 3-4 éve egyszer fel is fáztam. Akkor is adott valami gyengébb gyógyszert, amitől elmúltak a tünetek, de 2-3 nap múlva újra jelentkeztek. Ekkor visszamentem és csak akkor volt hajlandó valami erősebbet is felírni, ami végleg kinyírta belőlem a bacikat.

Szóval nekem a személyes tapasztalatom, hogy jobb antibiotikumos kezelést kapni, mint hosszasan szenvedni a betegségben, ráadásul ha vissza-visszatérnek a tünetek. Persze én is más eset vagyok, mert 2-3 évente vagyok beteg, szóval nem az a típus vagyok, aki minden második héten antibiotikumért könyörög az orvosnál. Meg szerencsére nekem a bélflórsmat se tette tönkre sose, nem volt hasmenésem és más panaszom. Mondjuk asszem szedtem probiotikumokat is meg joghurtot ettem..

2017. máj. 17. 16:13
 15/18 anonim ***** válasza:
27%

A kérdező nyilván túloz az 5 féle antibiotikummal. Igaz, én is beszéltem már olyan ismerősökkel, akik most télen 2-3 antibiotikumkúrán estek át egy-egy komolyabb megfázás/influenza során, plusz beszedtek egy halom gyógyszert, mire nagy nehezen meggyógyultak. Nem tudom, hogy az emberek immunrendszere gyengült le ennyire, vagy a kórokozók lettek erősebbek, de szerintem inkább az előbbi.

Sajnos nekem is az a tapasztalatom a saját háziorvosommal, hogy minden alkalommal, amikor egy szimpla légúti fertőzéssel elmegyek hozzá (táppénzes papírért), egyből kiírja az antibiotikumot és még 2-3 féle gyógyszert.

2 éve kezdtem egészségesebb életmódba, amibe az is beletartozik, hogy semmilyen gyógyszert nem szedek, még fájdalomcsillapítót vagy lázcsillapítót sem. Szerencsére eddig mindig sikerült elkerülnöm, és természetes módszerekkel, pár nap alatt alatt meggyógyulnom. Durva is lenne, ha egy alapjában véve egészséges felnőtt gyógyszerek nélkül nem tudna leküzdeni egy sima megfázást. Persze ha komolyabb baj lenne (pl. tüdőgyulladás, kórházi kezelés, baleset), akkor bevenném én is a gyógyszert vagy antibiotikumot, de eddig prímán megvoltam nélkülük, ha nagy ritkán fáj valamim, azt is kibírom. Ha minden alkalommal beszedtem volna a felírt antibiotikumot, az 2 év alatt 6 kúra lett volna, nyilvánvalóan feleslegesen, hiszen itt vagyok, teljesen egészségesen. És lehetett volna 6-nál több is, ha minden apró megfázással orvoshoz szaladtam volna.

2017. máj. 18. 12:09
 16/18 anonim ***** válasza:
43%
Egyébként az orvosok úgy járnak el, ahogy a szakma és a betegek elvárják tőlük. Nagy rajtuk a felelősség, és ezzel ők is tisztában vannak, és talán túlságosan is a biztonságra mennek, csak hogy őket ne érhesse kritika. A betegek túlnyomó része pedig nem mer ellent mondani az orvosának, sőt fel sem merül bennük, hogy az orvos esetleg tévedhet. Beszedik szépen engedelmesen a gyógyszereket. Sőt egyes betegek még ki is kérik maguknak, ha az orvos nem ír fel rögtön valami bikaerős gyógyszert, hanem esetleg megvárná, hogy először az illető immunrendszerének legyen egy kis esélye működni. És hányan szednek mindenféle vény nélküli, agyonreklámozott gyógyszert, mert attól betegen is lehet menni dolgozni, iskolába, nem kell otthon pihenni... Ha nincs tünet - fájdalom, láz, rossz közérzet - akkor nincs semmi baj...
2017. máj. 18. 13:42
 17/18 anonim ***** válasza:
43%
Túl fárasztó az összes okos kommentálást átolvasni. Nekem csupán egy dolog jutott eszembe: Az USA-ban minden gyógy módot rendkívül szigorú vizsgálat előzi meg. Pl. a vitaminok gyógyszerként való alkalmazásának kutatására speciális klinikákat hoznak létre, mint ez Tudtommal az E-vitamin esetében történt. Élesen bírálják azokat az európai országokat (pl. Németország, akik nem hajlandók elfelejteni az évszázados, vagy talán évezredes tapasztalatokat. Mi több, ezeket a gyakorló orvosok ia tudatosan alkalmazzák (feltétlenül érdemes mindenkinek egy gyógynövény könyvet beszerezni, a gyógyszerek többségét is ezekből állítják elő).
2017. máj. 19. 10:53
 18/18 anonim ***** válasza:
10:53 Jah tök életszerű összehasonlítani Mo-t az USA-val, ahol az egész egészségügyi rendszer máshogy működik. Ennek úgy őszintén mi értelme? Látszik, hogy te sem értesz hozzá abszolút, ha ilyen gagyi gyógynövényes könyveket ajánlgatsz. Orvosin az tényleg jó, szabadon választható kurzusként, de hogy attól nem leszel egészséges, az is biztos. A Növénybiológusként végeztem el a bsc-t és msc-t, és doktorin is növényeket kutatok, én már csak tudom.
2017. máj. 20. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!