Fejfájásra van valami természetes megoldás? Egy fájdalomcsillapító sem mulasztja el tartósan.
>Mesélj még. Hogy lehet a fejfájás százféle kiváltó okát
>egyetlen módszerrel megszüntetni? Anélkül, hogy tudnád, mi az?
Meséljek? Miről? Egy fájdalomcsillapítót hogy lehet a TV-ben ajánlani a fejfájás "százféle okára" anélkül, hogy az orvosok, gyógyszerészek felírják és kiadják, ajánlgatják a nélkül, hogy tudnák, mi az? Mégis megveszik, beveszik, és bíznak benne.
A leírt akupresszúrás terápia az esetek legtöbbjében segíteni szokott, mivel a vér áramlását segít gyorsítani.
Jobb véráramlás, több oxigén az agynak. A fejfájások zömét pedig időszakos és részleges oxigénhiány okozza, vagyis nem a végtünetet kezeled vele, mint a tabletták zömével, hanem a kiváltó okot segítesz a szervezetnek megszüntetni. Mellesleg jegyzem meg, a kifejezetten fejfájásra ható, jobb tabletták egy része szintén értágító hatást, fejt ki.
Ez a fejfájások zömét - függetlenül az elsődleges kiváltó októl (legyen az átmeneti kisebb érgörcs, valamilyen időleges érösszehúzódás, elzáródás, tartásból, kopásból eredő átmeneti nyomás az erek falán, besűrűsödött vér, stb. igen hatékonyan segít elmulasztani, vagy jelentős mértékben enyhíteni. Több ezer éves népi tapasztalat áll mögötte. Valami oka csak van, hogy a módszert ma is használják.
Mennyi év tapasztalat is van a tabletták, vagy a "modern orvostudomány" mögött? Mekkora szöveg is foglalkozik a kockázatokkal és mellékhatásokkal a gyógyszerek adatlapján? Mennyi egy gyógyszer életciklusa a piacon, mire kivonják azzal, hogy itt van nesze egy jobb, felejtsd el a régit a mellékhatások miatt, amire közben jöttünk rá...
Mennyi pénzbe és időbe kerül egyetlen egyszer kipróbálni a kérdezőnek a módszert, hogy beválik -e?
Nálunk a családtagok és a baráti kör egyaránt jó tapasztalatokkal rendelkezik az akupresszúrás módszerekkel kapcsolatban. Jómagamnak ritkán szokott fájni a fejem, de eddig minden alkalommal kivette, amikor kezdődő fájdalomnál rányomtam. Ha magamnak, vagy másnak segítek, szoktam kombinálni egyéb pontok stimulálásával, hogy a nyirokcserét felgyorsítva erősítsem a hatást. Ez erősebb méregtelenítést eredményezve tovább fokozza a hatást, csökkentve a fáradtságot, a tompaság érzését, javítja az általános közérzetet, kis mértékben, rövid időre az éleslátást is. Viszont ezeket a pontokat avatatlan személynek már nem javaslom, hogy összevissza nyomkorássza.
Egy próbát viszont ez a pár mozdulat is megérhet - főleg annak, aki szabadulni szeretne a kínzó fájdalmaitól... Vizet, esetleg méregtelenítő gyógyteát azért ne feledj inni bőven. Hígítja a vért, tovább fokozza, segíti a hatást, tea esetén segít a májat és a veséket tisztítani. (Víz nélkül is szokott hatni, mielőtt még valami fotelműszerész beleköt, hogy biztos csak a pohár víz meg a placebo segített. - Rossz hírem van számukra: NEM...)
Értem, így már más a leányzó fekvése, és te is pontosabban fogalmazol.
A tévéreklámokról ne engem kérdezz, nem én csináltam őket.
"Ez a fejfájások zömét - függetlenül az elsődleges kiváltó októl"
Tehát nem minden fejfájást szüntet meg, és mégsem a valódi okot kezeli.
Ettől függetlenül kipróbálni érdemes, más módszerekkel együtt, csak kezeljük a helyén.
Továbbá nagyon fontos, hogy rendszeresen visszatérő fejfájás esetén mindenképpen orvoshoz kell fordulni, hiszen mindenféle fájdalomcsillapítási módszerrel -- az akupresszúrát is beleértve -- tünetet kezelünk, és elnyomjuk a valódi ok jelzését. Mindenkinek fáj időnként a feje különösebb betegség nélkül, ettől nem kell megijedni, de visszatérő tünetek esetén ki kell az okot deríteni.
Doki, nézze, "így-úgy" szokott fájni a fejem, "asdasd" gyógyszereket próbáltam már, továbbá próbáltam még a "nyuszi ül a fűben" módszereket is. Általában "így" alszok. A fejfájás általában "ekkor" jelentkezik/A fejfájás helytől és időtől függetlenül jelentkezik.
Mivel nem szeretek folyamatosan gyógyszert szedni, kérem, hogy derítsük ki az okát.
- . -
Ekkor ő vérnyomást mér, vércukor szintet, elküld vér+vizelet laborba, ha az eredmények semmit se mutatnak, akkor továbbküld neurológiára, nyaki/koponya rtg/ct-re, illetve majd a neurológia is kivizsgál. Persze, ha eredően látnak valahol valamit, akkor a szerint vizsgálnak tovább.
Az alternatív gyógyászat alapvetően akkor segít, ha az életviteled is alternatív. (Igen, évezredek óta használják, de akkoriban mást ettek, máshogy éltek, még a levegő összetétele is más volt, nem beszélve kismillió háttérből érkező környezeti hatástól.) A fájdalomcsillapítók meg csak ideiglenes megoldások, illetve halasztások.
Irány a háziorvos. Jobb minél előbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!