A légzőgyakorlatok LÚGOSÍTJÁK a vért? Az elsavasodás ellen használnak?
Kedves #6-os, sajnos a "gyógyszermaffia" nem egy légből kapott kifejezés. 57 évem alatt elég sokszor tapasztaltam áldásosnak korántsem mondható tevékenységének nyomait. Korodnál fogva nyilván nem emlékszel, de pl. évtizedeken keresztül tömték belénk az igét, hogy milyen kibäszott káros mellékhatása van a C vitamin túladagolásnak. Vagy gondolj a koleszterinre. Vagy nem adok sok időt, és a kemoterápia tömeggyilkos mibenlétéről is kiderül az igazság. Sajnos nagyon erős a marketingjük. A csapból is az folyik, amit ők akarnak, hogy folyjon. És az ember olyan, hogy amit sokszor hall, azt elhiszi. A 2008-ban kirobbant világválságnak korábban is voltak előhullámai. 15-16 éve volt olyan időszak, amikor csak a gyógyszergyáraknak volt elég pénze a tévéreklámokban helyet szerezni. Én ugyan régóta nem nézek TV-t, de gyanítom, hogy manapság is a reklámidő zömét az ő hirdetéseik töltik ki. Az is régóta ismert tény, hogy az orvosi egyetemeket ők szponzorálják. Nem jótékonykodásból teszik ezt, hanem azért, hogy beleszólhassanak a képzés anyagába. Két gyermekem hagyta ott az orvosit, és váltott pályát csakúgy, mint én tettem közel 40 éve. Ma egy belgyógyász rezidens jóformán semmit sem tanul a gyógyításról. Azt tanulja meg, hogy milyen tünetre milyen "gyógyszert", és annak mellékhatásaira milyen másikat írjon fel. Sajnos az orvosi szaklapok tartalmát is a gyógyszeripar cenzúrázza. A kutatások irányát is. Ugyan kinek van ma rajtuk kívül pénze kutatásokra? Nem ragozom.
A kérdésre: Noha én magam nem szeretem az olyan szemléletet, mely szerint az idegen földrészek módszerei a nyerők, azt mindenkinek el kell ismernie, hogy a jóga igen hatásos egészségmegőrző és életminőségjavító gyakorlatokat tartalmaz. A légzőgyakorlatok is leginkább a jóga által váltak ismertté. Lehet tagadni a szervezet elsavasodását, mint ahogy a holokausztot, meg Csernobilt is lehet. Csak éppen felesleges, mert létező jelenség. És igen, a légzőgyakorlatok segítenek visszaállítani az egészséges pH-t.
@Miquel: Például a homeopátiával foglalkozó cégeknek. Sőt, azoknak lényegesen több pénzük lenne rá. A gyógyszermaffia esetén pedig ugyan a kutatások irányát befolyásolhatják, az eredményeket azonban már nehezebb, legfeljebb ideiglenesen lehet maszkolni. A savasodás pl. durva humbug. Aki annyira aggódik miatta, nyomjon be intravénásan egy kis oltott meszet, lássuk, mit fog hozzá szólni. Az ugyanis kifejezetten lúgosít.
Nincs olyan, hogy savas meg lúgos vér. Enyhén lúgos vér van, kb 7,36-7,42 pH között. Ami ezen kívülre kerül, az életveszélyes állapot.
Te is tegyél fel egy fejhallgatót, amiből folyamatosan hallod, hogy kilégzés, belégzés. Csak hogy ne fulladj meg.
Mi a ***** az a "helyes légzés", te szerencsecsomag?
"Csak hogy te is megértsd: sem a fürdőterápia, sem a gyógytorna nem tartozik bele a természetgyógyászat tárgykörébe, de még - bár becsapós ilyen szempontból a megnevezés - a gyógynövényekkel való gyógyítás sem minősül természetgyógyászatnak."
Csak, hogy megértsd te szerencsétlen, hogy felsőoktatásban tanultunk erről és a gyógytorna, gyógymasszázs, balneoterápia, fizioterápia igen is a természetgyógyászathoz tartozik, amit orvosok tanítottak nekünk.... A beképzelt majom fejeddel előbb nézz utána a dolgoknak..
Mozgásterápiák[szerkesztés]
Gyógytorna (Alexander technika, légzésterápia, Joseph Heller űrkutató módszere1978)
Confusion.svg Nem tévesztendő össze a következővel: Joseph Heller (Joseph Heller író).
Searchtool right.svg Bővebben: [[]]
Feldenkrais módszer[37] Moshe Feldenkrais (1904-1984) Tanár. Az általa kifejlesztett mozgásterápiás módszer elsősorban a rehabilitáció, a pszichoszomatikus klinikák, valamint a trauma kezelés támogatására hatékony.
Tajcsicsuan (Diagnosztikus gyógytorna is egyben)
Érintés terápia (craniosacralis terápia)[38]
Kiropraktika „Csontkovácsolás”: Andrew Taylor Still 1828-1917
A csontokat gyógyító atya, a rabszolgatartás eltörlésének harcosa. Orvosként végigszolgálta az 1861-ben kirobbant amerikai polgárháborút. Felesége betegségben halt meg, három gyermekét megölték. 1850-ben a Baker Egyetemen próbálta bemutatni és engedélyeztetni az általa kifejlesztett csont-kezelési módszert. Ekkor még elutasították. Hosszas vándorlás és próbálkozások után 1874-ben visszatért Macon-ba (Missouri) és egy évvel később sikerült elfogadtatni a technikáját amellyel több reménytelen beteget sikerült meggyógyítania. A csontkovácsolás elnevezést 1885-től kapta. Kirksville-ben 1892-ben, egy kétszobás kocka épületben alakítottak ki egy iskolát, ami hamarosan híressé vált.[39] Élete és munkássága példaértékű. Daniel David Palmer 1845-1913)[40][41]
Gyógymasszázs Viszonylag újnak számít a Maori-masszázs. 1990-ben Hemi Fox Dániában létrehozott egy gyógyító intézetet és divatba hozta ezt a módszert is.[42]
Bioenergetika
Antropozófus orvoslás[43] (Rudolf Steiner 1861-1925)
Örülök, hogy segíthettem.... :)
És ha azt nem tudod, hogy mi a fizioterápia akkor elmagyarázom:
A fizioterápia a természet energiáit használja a gyógykezelés során, amely kezelés elsősorban a mozgásszervi betegségek megelőzésénél, gyógyításánál és rehabilitációjánál tölt be fontos szerepet. Szokás a fizioterápiát a legősibb gyógyítási formaként emlegetni, hiszen már az ősember is használta a napot, a vizet és különféle füveket, növényeket a gyógyulás reményében.
Pont az a lényeg, hogy természetes módszerekkel dolgozunk és nem gyógyszerekkel, bár aki ennyire tudatlan, hogy azt sem tudja mi a természetgyógyászat az inkább maradjon csöndben.... :)
Az ezotéria már megint egy más dolog, a masszázs és a mozgásterápiák már több ezer éves dolgok, csak hogy tudd az egyiptomiak agyműtétet is végeztek úgy, hogy nem voltak modern kütyük meg semmi, (de ezt csak mellékesen jegyeztem meg..) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!