Gyomorsav túltengés / reflux ellen van valami bevált praktikátok?
Köszönöm a válaszod! Az a baj, hogy már szinte semmit nem bírok megenni, csak teljes kiőrlésű lisztből készült termékeket fogyasztok, fűszeres, főtt paradicsomos ételeket nagy ívben kerülöm, ahogy a paprikás, hagymás ételeket is egy az egyben kiiktattam az életemből. Húst is csak csirkét és halat fogyasztok, mellé esetleg barna rizst, vagy sima hajában főtt krumplit. Kéne ennem valami zöldség / gyümölcsöt is, de nagyon kevés az, ami meg is marad bennem 😩
Mondjuk a tejtermékek elhagyását még nem próbáltam, ezt a tippet köszönöm! Ahogy a Candida diétát is érdemes kenne megpróbálnom, más olyan jellegű panaszaim is vannak, ami candidára utalhat...
Úgyhogy köszönöm a hasznos tippeket, megpróbálom, hátha segít!
Egyébként gyomortükrözésen voltam kb. 1 éve, akkor a doki nem talált semmi gombát vagy ilyesmit, sőt lisztérzékenységet sem, pedig arra is gyanakodott...4 helyre küldött szövetmintát, negatívan jöttek vissza. Annyit állapított meg, hogy kezdődő fekély + komoly reflux. Csak hát a makacsságom miatt a gyógyszert nem vagyok hajlandó szedni. De az általad javasolt praktikákat mindenképp kipróbálom! Köszönöm!!!
A nyelveden van fehér lepedék, ami nehezen jön le?
Amit nagyon javaslok, az a gyömbér, diólevél, borsmenta és kamillatea, üresen vagy mézzel. Lehet őket váltogatva is inni. Ha minden nap iszol diólevélteát, 3 hetes kúra után 3 hét szünetet kell tartani. A többit lehet folyamatosan is.
Sok embernek beválik a paleo is mint candidaellenes étrend.
Még valami: a gyógyszereket én is kerülöm. A refluxra ajánlott savcsökkentőkkel pl. az a baj, hogy hatásukra még jobban elszaporodik az összes rossz baci és gomba, könnyebben el lehet kapni fertőzéseket, mert nincs meg a gyomorsav védő hatása, ráadásul az emésztésre is rossz hatása van, így gyakran alakul ki puffadás és egyéb emésztési problémák.
Szedhetnél valamilyen ütősebb probiotikumot is.
Mindenek előtt a káliumozott sót kell kiiktatnod az étrendedből. Patikában lehet venni tiszta nátriumkloridot(konyhasót). A káliumklorid emésztetlenül vonul végig az emésztőrendszeren, mindenhol kifejtve tartósító és baktériumölő hatását.
Az ilyen sókat csak azért etetik velünk, hogy minél többen legyünk betegek, minél többen legyünk orvosfüggők!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!