Körömgomba? Ismertek valami bevált házi módszert ennek kezelésére?
Nézd meg ezt a cikket,vagy kérdezd a barátodat.
Én naponta Betadinos fertőtlenítővel mosom le fürdés után. A Betadin jódtartalmú és a gombák nem szeretik a jódot.
Nagyon fontos a nagyon szigorú higienia.
Reszelni kell a megvastagodott körmöt és körömkefével kikefélni és naponta Betadinnal lemosni.
Uszodába járok és sajnos én is hajlamos vagyok a körömgombára, így nekem is naponta el kell végezni ezt a "szertartást".
A gyógyszertári készítmények baromi drágák és többnyire hatástalanok.
Arra számíthatsz, hogy a beteg köröm csak akkor gyógyult meg amikor lenőtt és az egészséges új köröm kinőtt helyette. Ez legalább fél év és addig naponta kell kezelni.
Ja és a cipődet fertőtlenítsd. / Pl. tegyél bele estétől reggelig egy ecettel enyhén átitatott vattapamacsot/
Sajnos a gomba egyik igen makacs dolog.Csak a rendszeres, napi, folyamatos ápolás segít megszabadulni tőle.
Én is próbálkoztam az ecettel, a cukorral való borogatással, az ezüstkolloiddal való lemosással, a napi infralámpázással, de sikertelenül.
Elkezdtem jobban ügyelni az immunrendszerem erősítésére /vitaminok,helyes táplálkozás, étrendkiegészítók, gyógyteák, rendszeres mozgás-ez az úszással megvolt/
De minden alkalommal amikor az usziból megjöttem rögtön lemostam a lábam, lereszeltem, lekörömkeféztem a körmeim, végül bekentem betadinnel és tiszta zoknit húztam.
Nem mondom nem kis macera, de sajna csak így megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!