Az alábbi receptet kaptam : Mit gondoltok hasznos lehet?
35. gerezd fokhagyma. 5.db. egész citrom héjjastúl.
Az egészet leturmikszolni, 1.l vízzel felengedni, majd gyöngyözésig melegíteni. Ez után leszűrni, naponta 1- 2 evőkanál hasznos a koleszterin csökkentésére. Állítólag még az ereket is letisztítja.
Ha valaki tud jobbat- vagy mást - a koleszterin csökkentésére kérem ossza meg velünk.
Le kell szokni a margarinról, és az ilyen hidrogénezett növényi kotyvaszokról.
Én kanállal eszem a vajat, bármennyit képes vagyok megenni belőle. A "jó" koleszterinem a vérvétel eredményben mindig pkusszos volt, a "rossz" koleszterin pedig alacsony, minuszos.
… Mindenkinek köszönöm a választ !
A vérnyomásom inkább magas, lehet, hogy gyógyszer helyet, jót tenne a fokhagyma ?
Nem vagyok gyógyszer ellenes, évek óta szedek koleszterin csökkentőt . Egyszer csak elkezdett fájni a karom, vállam. Olvastam a gyógyszer leírásában,hogy olyan hatóanyag van benne,mely károsítja az izomszöveteket. Elkezdtem úszni,tornászni , kicsit súlyzózni.
A helyzet sokat javult, de még mindig fáj a karom és keveset tudok emelni.
Ezt elmondtam a házi orvosnak , aki egy másik gyógyszert rendelt, de a leírás szerin ez is károsítja az izmokat. Ezért keresek alternatív megoldást.
A hidrogénezett növényi zsírokat nagyívben elkerülöm. Azt viszont nem tudtam , hogy a margarin sem jó. Szívesen átállok a vajra, ha az jobb.
Egy zsidó vicc szerint : „ Csak egészség legyen , a többit megvesszük „ Figyelemre méltó gondolat !
A margarin az csak hidrogenezett novenyi olaj. Ha nagyon szeretnel enni, akkor esetleg a Bords Eve-t ajanlom.
Magas vernyomasra a fokhagyma a legjobb! Nekem alapjaraton alacsony a vernyomasom, es sajnos veletlenul bevettem egy fokhagyma tablettat ( osszekevertem massal). Na ugy elszedultem! Majdnem elajultam!
Tulsulyos rokonomnak is nagyon levitte az erteket. Csak ajanlani tudom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!