Gerincservem van. Reflexologiaval jól gyogyithato?
Az imént azt akartam ìrni, hogy a tàvolkeleten is gyógyítanak úgy mint nálunk csak ott màsnèven szerepel a csontkovàcsolàs sikerrel.
Jól ìrta amit ìrt:" kezelhető "de nem gyógyítható az önök kezelèseivel, de NEM gyógyítható ismétlem!!!
Egy neves sebész profhoz mentem a sèrvemmel.Sajnos neki is az volt és meg is műtőttèk.Ja ès ismét sérve van.Ő saját maga ellen beszélt ès az ilyen helyi kezelések ellen.Mivel saját tapasztalatából és szakmai tapasztalatból a mindennapokból.Tegyük hozzá egy jó ismerős.
Azt viszont tudni illik önnek is hogy a bajaink betegségeinek mint a gerincsérv is, a helytelen testtartás miatt lett.
Ideje lenne már a betegeket nézni nem azt hogy mennyi pènztől esnek egyesek el.
De nem érti, hogy aki csontkovácsnak nevezi magát annak semmi köze hozzá? :)
Aki az ízületek visszahelyezésével és esetleg javítani tud a gerincsérven azt manuálterápiának hívják és azt csak orvosok, szakorvosok és gyógytornászok végezhetik...
Szóval olyan emberek dolgoznak nagyrészt ezen a területen akik "csontkovácsoknak" nevezik magukat kb papír nélkül vagy 3 hónapos képzésen vesznek részt és semmi köze a manuálterápiának hozzá, ami hangsúlyozom a természetgyógyászat területe...
Aki csontkovácsnak mondja magát még egy orvosi gyógymasszőr is sokkal többet tud nála, mivel nekem főiskolai végzetségem van és azért van közöm a témához, hogy elmondja,m hogy rettenetes tévúton jár, és nagyon nem tette jól, hogy egy "csontkovácshoz" ment el kiropogtatni az ízületeit, mert később akár szövődményei is lehetnek....
De hát én úgy is a falnak beszélek, teljesen megvan győződve a tévedésébe és ezen nem tudok változtatni, én is természetgyógyásznak tanulok szóval tudom miről beszélek, a reflexológia sokkal hatásosabb mint gondolná, vagy az akupunktúra még a modern orvoslás is elismeri és ma már kórházi praxis része az egészségügyben...
De pontosan ez baj, hogy az ilyen tudatlan kuruzslók miatt. mint akihez tetszett elmenni azok járatják le a természetgyógyászokat akik papír nélkül roppantgatják az ízületeket vagy olyanok akik nem értenek az ízületekhez és egy 1 hónapos képzésen vettek részt!
Egy kollégám mondta, hogy az ismerősének eltörte egy csontkovács a lábát, annyit ropogtatta az ízületeit, és kiderült, hogy még papírja sincs róla, és nagyon sok ilyen tudatlan úgynevezett hülye van akik miatt lenézik a természetgyógyászokat a csontkovácsoknak semmi közük a természetgyógyászathoz csak a manuálterapeutának van köze hozzá és elismert szakma is..
A természetgyógyászathoz hozzá tartozik a gyógymasszázs, reflexológia, akupresszúra, akupunktúra, gyógytorna, manuálterápia, fizioterápia ezek mind oda tartoznak és ezek hivatalosan elfogadott gyógyászati beavatkozások, de ön egy olyan kezelést kapott ami finoman sem nevezhető szakszerű eljárásnak és akár egy életre elronthatja az ízületeit!
De ha nem fogadja el egy tényleges egészségügyi szakembertől a tanácsokat mint mondjuk tőlem, akkor sajnos nagyon tévúton fog járni továbbra is, én csak a betegek érdekében járok el, kötelességem figyelmeztetni az ilyen dolgok miatt!
De hát az ön döntése és az ön akaratán múlik minden, Isten ezért adott szabad akaratot, de józan ésszel kell eljárni főleg az egészség érdekében!
:)
Ezt nem a felettem lévő felhasználónak írtam aki reflexologus, minden tiszteletem az övé, hogy jó szakember!
A kommentemet "csontkovácsolásról" annak írtam aki egy olyan kezelést vett igénybe ami akár egy életre tönkreteheti az ízületeit és akár rosszabb is történhet....
Értem tehát fájnak az ízületei az teljesen korrekt, tulajdonképpen semmit nem rakott helyre, maradjunk annyiban... És gondolom nem egy orvos vagy gyógytornász foglalkozott a problémával, akinek van tudása anatómiailag is a témához, mint pl nekem..
Mi a fizioterápián nem a gerincsérvet rakjuk helyre illetve lehet rajta JAVÍTANI mi a fájdalmat szüntetjük meg és a mozgáskordinációt javítjuk és ha a csontkovács még a fájdalmat sem tudta csökkenteni hiszen azt írta, hogy mikor megmozdul fáj az ízülete és a feje is, nos az egyrészt ott idegi úton történik a fájdalom, amit refelxológiával rendbe lehetne hozni (de ön ebbe is szépen beleszólt úgy, hogy nem ért a témához..) Illetve lokális úton is az ízületeknél, ízületi fejnél, spasztikus izomzaton, ami a gyógymasszőrök munkája, hogy megszüntessék a fájdalmat illetve a káros anyagcsere termékek kiürüljenek a szervezetből, azt is szépen leírta, hogy nem ér semmit, nos tudja mi a fájdalmat csökkentjük és olyan nincs, hogy a gyógymasszázs nem hat, ugyanis vérkeringés során megszűnik a fájdalom az erek áteresztő képessége fokozódik és javul a helyi vérellátás és ki ír a szakorvos magának 10 kezelést gyógymasszázsból, ott a fájdalomnak meg kell szűnnie és mindig megszűnik... Biológiailag masszázs hatására meg kell, hogy szűnjön a fájdalom..
A gyógytorna meg a mozgás kordinációt javítja és annak is működnie kell, mert ismert a biokémiája ugyanúgy mint a gyógymasszázsnál is...
Szóval finoman szólva egy baromság amit a fizioterápiáról nyilatkozott, maradjunk annyiban...
Az, hogy leírja a hivatalos orvosi beavatkozást és helyette egy olyan kezelést vett igénybe ,ami még a manuálterápiához sincs köze, ami tényleg az ízületek visszahelyezésével foglalkozik, ismételten azt mondhatom, hogy nem volt jó döntés, az egy dolog hogy le tud hajolni viszont a fájdalom fenn áll továbbra is!
Nos a masszázs és a gyógytorna pontosan ebben segít, de ön azt hiszem csodát vár, hogy azonnal helyre rakjuk egyenesre a gerinc oszlopot és inkább hisz egy kuruzslónak, mint egy tényleges egészségügyi szakembernek, aki főiskolán tanult, az a kuruzsló meg lehet, hogy elvégzett egy hónapos képzést és még egy frissítő masszőr is többet tud nála...
És ezt ön nem tudja kiszűrni, ehelyett a valódi természetgyógyászati dolgokat támadja ami a gyógymasszázs, gyógytorna, reflexológia stb, aminek bizonyított a hatása is és az orvosok is elismerik én is tanulok természetgyógyásznak és reflexológiát is szóval nem a természetgyógyászatról beszélek, hanem a kuruzslókról akik rontják a természetgyógyászat hírét de ezt egy normális ember kitudja szűrni nos magát szépen becsapták ezzel a kezeléssel és gondolom egy vagyont fizetett ki érte...
Magyarul egy olyan ember alá feküdt, aki nem ért az ízületekhez, az hogy ide oda roppantgatja attól még a fájdalom nem szűnt meg ahogy írta is, és ezzel van a probléma, mert gyulladás alakulhat ki a fájdalomtól nem kap elegendő vérellátást és további szövődmények is lehetnek, de ön minden további nélkül a mi kezeléseinket írta le és, hogy nem ér semmit, nos csak gratulálni tudok ehhez, mindenki a saját maga egészségéért felelős...
A kérdezőnek örülök, hogy sikerült rendbe hoznia a problémát a reflexológiával és örülök, hogy segíthettem! :)
További szép estét! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!