Mikor jut már el odáig az emberek többsége, hogy gyógymódként inkább homeopátiás szereket használ "gyógyszerek" helyett?
Kedves 30-as!
Tájékozott vagyok? Nem tudom, mindenesetre itt abszolút alapinfókat mondtam el. Felnőtt vagyok? Öööö... egyrészt sajnos már jó ideje, másrészt viszont nem is feltételeztem, hogy itt a beszélgetésben valaki nem lenne az. Esetleg te kiskorú/fiatalkorú lennél? Ez megmagyarázna sok mindent.
Nagyon dióhéjban még egyszer: a betegségek jó része nem lelki eredetű. Az esetek döntő többségében kezelgetheted te a beteg lelkét akárhogy az életben nem fog meggyógyulni, mert az égvilágon semmi köze a betegségének semmi lelki bajhoz. És igen, ilyenkor gyógyszereket kell szedni. Adott esetben anélkül meghal - érted, game over, a pszichológusnak sem tud már többé semmit sem mondani, ha csak nem valami 90-es szintű nekromancer a pszichológusa. Szóval nagyon rossz nyomon jársz. A betegségek igen kis része lelki eredetű. Bár természetesen, ha szarul vagyunk lelkileg, akkor szarabbul tudjuk magunkat érezni betegen is, de ennyi.
@31-es: márpedig az ingyenes pszichológusért is fizetsz. Pont úgy, mint az ingyenes háziorvosért, vagy szakorvosokért. Havonta, a TB járulékot. Természetesen ez nem specifikusan a pszichológusnak járó pénz, hanem az egész TB kasszának, de ettől még nem érdemes ingyenes juttatásként tekinteni rá - nem az.
A gyógytea, meg megfeleő étrend tökjó ötlet, a kineziológia is jó lehet bizonyos lelki gondokra, nincs ezekkel semmi gond. Azzal sem, hogy nem tetszik, ha egy orvos egyből antibiotikumhoz nyúl. A homeopátiát bizonyos orvosok alkalmazzák, de a bizonyíték alapú orvoslásban nincs helye (sem elismertsége). Ettől függetlenül persze, bőven vannak orvosok, akik alkalmazzák. Valószínűleg egy részük még hisz is benne (ez a szomorú része), egy részük meg bár tudja, hogy placebo, felírja, mivel ártani nem árt, az adott betegség meggyógyul magától is, a tudat meg, hogy valami barátságos szert kap, megnyugtató a páciensnek, és így lehet kevésbé veszi fel, érzi, tudatosítja addig is a tüneteket.
Csak ismételni tudnám magam: a homeopátia nem az orvoslás világában jelentene elképesztő és gyökeres szenzációt, áttörést, hanem a fizika világában. Összehasonlíthatatlanul nagyobb hordereje lenne egy ilyen módszer működésének a fizika tudományában, mint az orvostudományban. Mégis, a fizikus társadalom rá sem hederít. Érdekes, nem? :) Hát igen, ők csak akkor tudnának valamit kezdeni vele, ha működne, míg az orvosok és gyógyszergyárak így is, hogy átverés az egész, remekül megvannak vele.
És dehogy pontozok le valakit, csak mert leírja a véleményét, főleg, ha azt kultúráltan teszi, mint te :)
Az alapkérdésre a válaszom: szerintem soha. A gyógyszereken kívül még nagyon sok gyógymód létezik, nem csak a homeopátia. Jó lenne, ha ezeket az emberek jobban ismernék, és nem szednének feleslegesen gyógyszereket, csak ha tényleg nagyon muszáj.
34-es
Először Jókai regényében olvastam a homeopátiáról. Az író így tette szemléletessé:"Kutyaharapást szőrével." Bár neve szerint a betegség okával hasonló dologgal kellene gyógyítani, de itt másról van szó. A majdnem végtelenre hígított hatóanyag nem "hasonló", hanem semmilyen. Pontosítok: kiszáradás ellen nagyon hatásos.
Olvastam és hiteles személytől hallottam olyan esetet, amikor a bajt annak fokozásával szüntettek meg. Mert az emberi szervezetet az utolsó védekező tartalékok mozgósítására indította a baj hirtelen növekedése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!