Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Máriatövismagot egyben szeretn...

Máriatövismagot egyben szeretném enni, mennyit lehet egy alkalommal, hogy kell adagolni?

Figyelt kérdés

Sajnos egy kis elhízásom volt az utóbbi három évben aktív sport részleges abbahagyása miatt.

A máj értékeim enyhe májnagyobbodást és zsírmájat mutatnak, sajnos, pedig utálom az alkoholt, sosem ittam, nem szeretem, se cigi, se kávé.

Máriatövismagot ajánlottak többen, az olaj nem vált be, ezért most vettem magot, nem őrleményt, hanem teljes magvakat, de nincs rajta, hogy hogy kell enni, és az eladó se tudta.

Kérem, akinek van tapasztalata máriatövismaggal, írjon!

2016. jan. 28. 16:43
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Csak az prédikál különféle hatóanyagokról és hatásairól, aki a gyakorlatban még nem használta! Ezeknek a tudományos fejtegetéseknek nincsen semmi alapja. Legalább is a magokkal kapcsolatban. A kérdező csak egye, szemezgesse a magot, és meg fog gyógyulni a mája, ha nem hallgat az efféle tudományos vizsgálásokra.
2016. febr. 7. 08:31
 12/26 anonim ***** válasza:
Attól, hogy te nem ismered, és érted a tudományos alapját valaminek, még nem lesz alaptalan az adott dolog. A máriatövis egy olyan növény, aminek sikeresen feltárták a működési mechanizmusát, tehát már nincs szükség arra, hogy a beteg higgye a gyógyulást. Megismerheti a működését, és tudhatja, hogy működni fog. Van alapja, még ha te nem is ismered, és érted. Használd így, ha neked ez megfelel, de másokat ne buzdíts tudatlanságra. Káros.
2016. febr. 7. 08:47
 13/26 anonim ***** válasza:

Nézz bele egy kicsit a kvantummechanika tudományába, és te is rá fogsz jönni, hogy az emésztésünk nem úgy működik, hogy a táplálék símán alkotóelemeire bomlik szét! A szervezet az emésztés során állítja elő azokat az anyagokat, amiket hasznosítani tud. Csak sajnos a modernizáció miatt sok olyan anyag van és keletkezik, amit hasznosítani képtelen.

A vegyületek akcióival és reakcióival én is egyet értek, és tudom, hogy oxidáció során oxigénnel egyesül az anyag.

De emésztésünk során nem csak ilyen folyamatok mennek végbe, hanem ennél sokkalta bonyolultabb! A tudomány mind ez idáig ezt elveti, de már vannak jelek a tudomány alapjaiban való megváltoztatására!

Úgy hogy aki butítja a másikat az épp ezeket hagyja figyelmen kívül.

A magokat lehet enni úgy ahogy azok teremtek, nem kell azokat különböző vegyi eljárásoknak kitenni, mert a hatóanyagnak semmiféle jelentősége nincs az emésztés során!

2016. febr. 7. 09:31
 14/26 anonim ***** válasza:

Sajnos nagyon tévedsz, nem is egy ponton. Az emésztés nem csak oxidációból áll, az csak bizonyos anyagok lebontására szolgál. Nem tudom milyen mélységben tanultál középiskolában biológiát, és biokémiát, minden esetre én elég mélyen, köszönhetően a gimnázium szakirányának. Az emésztés rengeteg különböző reakcióval történik, amelyek során a már a szervezetben lévő, és táplálékkal bejuttatott vegyületek lebomlanak, és fehérjék, enzimek, vagy más szerves kémiai folyamatok révén új anyagok épülnek fel belőlük. A gyógynövények gyógyhatása abban áll, hogy ezen folyamatok során olyan anyagok szabadulnak fel vagy keletkeznek előanyagokból, amelyek egy bizonyos hatást képesek kifejteni. A máriatövis esetében például a máj szövetének regenerációját serkenti a silimarin nevű hatóanyag, valamint a lebontási képességet serkenti. A máriatövisben ez az anyag a zsíros olajban van oldva, amelyet természetes úton maximálisan csak az olaj kinyerésével lehet hasznosítani.

A magot több okból sem ésszerű egészben fogyasztani. Az emberi emésztés viszonylag gyors, de nem túl hatékony. Főképp ha cellulózról van szó. A növény magjának külső burkában ez az ember számára nem emészthető anyag nagy mennyiségben van jelen. Ebből az következik, hogy majdnem sértetlenül jut át az emésztőrendszeren. Nem jutsz belőle semmi hasznoshoz. A magot ezért kell feltárni, hogy a hatóanyag felszabadulhasson.

A kvantumfizikát pedig ne kevered ide, mert nincs közvetlen kapcsolata a témával, és te magad sem vagy képes kifejteni, milyen szubatomi folyamat az, amivel összefüggésbe hozod. Hiába hangzik jól egy elmélet, ha nem tudod megalapozni.

2016. febr. 7. 11:41
 15/26 Salx Narval ***** válasza:
Kedves 13-as válaszadó, én nem akarok vitatkozni veled edd úgy ahogy akarod de ez a kijelentés mármint, hogy "a hatóanyagoknak semmilyen jelentősége nincs az emésztésben" ezt azért kifejthetnéd bővebben mert ha ott nincs, akkor mégis hol van jelentősége? A szilibinin valóban a maghéjban koncentrálódik és a maghéj valóban emészthetetlen ezért kell onnan kinyerni. Természetesen én is a hidegen sajtolt olajat fogyasztom. A teát és az abból megmaradt magot emésztési problémákra a rostanyaga miatt és útifűmaghéjjal, lenmagőrleménnyel kombinálva. Részemről valóban nincs semmiféle tudományos alapja a dolognak ez legyen az orvosok és a kutatók dolga én egyszerűen csak fogyasztom mert nekem segít.
2016. febr. 8. 03:14
 16/26 anonim ***** válasza:

Aki a tankönyveiteket írta, az is kihagyott néhány alapvető információt amit egy parasztember képes megfigyelni. Pl. hogy a tojás belsejében nem lehet annyi elemi kalcium, ami a kiscsirke csontozatfelépítéséhez szükséges. Az ebihal is visszabontja a farkát, és végtagokká alakul. És még számtalan csodát lehet megfigyelni a természetben, ami bizonyítja hogy a kvantummechanika igen is jelen van az élővilágban.

Következtetésképpen, az emésztési folyamatok nem csupán kémiai akciók és reakciók tömkelege. Nincs emészhetetlen táplálék, ha az szerves eredetű! Csupán arról lehet szó, hogy a táplálékunkból vegyi eljárásokkal kiöljük azokat az önálló életformákat, amik az emésztéshez szükségesek lehetnek.

Én sem vitatkozni akarok! Csupán fel akarom hívni a figyelmet, hogy a profitorientáltság a mai szakosodott világunk minden szakágára jellemző! A tankönyvekbe is azért van az leírva ami, mert néhány ember érdekeit szolgálja!

2016. febr. 8. 12:38
 17/26 anonim ***** válasza:

Nem tudom mennyire vagy képben, de a gerincesek embriói kezdetben inkább porcos, mint csontos vázat képeznek, és a végleges csontosodás már jóval a születés után következik be. Például az embernél két éves kor körül már eléggé előrehaladott, de a kutacs, és más később csontos vázrészek még mindig inkább porcosak. Egy madárnál ez fokozottan jelen kell legyen, mert egyfelől a tojás beltartalma limitált, másfelől a madarak csontozata sokkal vékonyabb, és törékenyebb, mint egy emlősé. Ezeket nem hagyják ki a könyvekből, csak megmagyarázzák miért van.

Amit te említesz még mindig nem kvantummechanika. A kvantummechanika szubatomi szinten vizsgálja a jelenségeket, viszont az életfolyamatok nem változtatják meg az atomok szerkezetét, és nem járnak olyan szintű erőhatásokkal, amiket kvantummodellben kellene leírni. Amiről beszélsz még csak nem is valós, mert ennyi erővel nem lehetne egy ember megmérgezni sem. Csak a mérgező növények példáját kell venni. Bármit is csinálsz, a taxán akkor is halálos méreg marad. Szóval tiszafát akkor sem fogsz enni, ha más táplálék nincs a közelben. Hiába szerves, vagy egyenesen élő, nem fogod tudni megemészteni. Az kétségtelen, hogy a tanítás, és sok más érdekalapú, de ez nem azt jelenti, hogy amit leírnak, az egy az egyben marhaság. Ha tanulsz, gondolkozol, és egyszerű megfigyeléseket teszel, akkor te is látni fogod, hogy amit mondasz, nem lehet valós.

2016. febr. 8. 13:12
 18/26 anonim ***** válasza:

A kiscsirke kelés után rögtön lábra áll! Honnan vette a lábszárához szükséges kalciumot, mert a tojásban nem volt?

Ennek megválaszolására csak az lehetséges, hogy néhány alkotóelem energiabefektetés nélkül is képes átalakulni. Ehhez kellenek a beleinkben élő, folyton szaporodó és elhaló önálló életformák, amik ezeket az átalakulásokat véghez viszik a kvantummechanika elvén.

Azt, hogy kinek mi és mennyi a méreg, azt is a beleinkben élő önálló életformák befolyásolják. Akinek tökéletes az emésztése annak a cián sem ártalmas kis mennyiségben. De akinek az emésztése nem képes felismerni a szervezet számára hasznosíthatatlan anyagokat, annak bekerül a szervezetébe és ott méregként mutatkozik.

2016. febr. 8. 20:40
 19/26 anonim ***** válasza:
Lábra áll, persze, de attól még a csontozata javarészt nem csont, hanem annál rugalmasabb matéria. És nem, a kalcium nem képes létrejönni más elemekből egysejtű, vagy sejtes szerveződés alatti kémiai folyamatok révén. Nem létezik olyan folyamat, ami biológiai szinten állítana elő elemeket. Ennek egyszerű az oka. Nincs olyan opció sem a biológiában, sem a hagyományos, sem pedig a kvantum fizikában, hogy energiabefektetés nélkül egyik elem átalakuljon a másikba. Kisebb elemekből fúzióval nehezebbeket összerakni elég energiaigényes, nagyobbak kisebbekre hasadása pedig akkora energiafelszabadulással járna(csak nagyon nehéz, és instabil izotópok csinálják), hogy a tojás nem maradna életben. Mielőtt ilyesmit állítasz, nézz utána, vagy legalább gondold végig alaposan, mivel járna egy élőlény szempontjából az, amit mondasz...
2016. febr. 8. 23:28
 20/26 Salx Narval ***** válasza:
Csak egyet mondj azokból az alkotóelemekből amelyek energiabefektetés nélkül képesek átalakulni. Arra is kíváncsi lennék, hogy milyen önálló életformák élnek a szervezetünkben amik nem a jó öreg anyagcserét alkalmazzák, ráadásul energia nélkül. Azt ugye tudtad, hogy a kvantummechanika elve is az energiára épül.
2016. febr. 9. 05:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!