Hogyan érdemes/ajánlott a talpat masszírozni 1-es típusú cukorbeteg számára?
1. Nem magamnak akarom.
2. A tapasztalat mást mutat...
Masszírozod vagy nem, azzal legfeljebb a lábat érintő, diabéteszes eredetű érszűkületre lehet hatni valamennyit, de ha a cukor szintet 6 körül tudjátok tartani és a vér koleszterin szintjét is alacsonyan tudod tartani, akkor n masszírozás már csak a vérkeringést segíti elő.
Különben meg vízsugárral is lehet masszírozni, ha a zuhanyt úgy állítod, hogy sok kis tűként érje a lábat. De azt a talpon nem nagyon lehet elviselni, legfeljebb felülről az ujjakon és a lábfejen..
Nálam amikor a koleszterin csökkentő gyógyszert elhagytam (Béky László természetgyógyász a rádióban szokott minden hülyeséget beszélni, egészen hihetően adja elő és én bedőltem neki, elhagytam a koleszterin gyógyszert). Akkor kezdett romlani a szemem. Később megint kezdtem szedni de már dupla dózisban és a cukor szintem is 6 körül tudom tartani, azóta minden jól alakul. Még javult is sokat a korábbi szövődmny állapota. Csak a kókler természetgyógyászoktól óvjon meg minket a jó ég! Már majdnem megvakultam a tanácsaikat megfogadva. Ötször is meg kell gondolni és más helyekről ellenőrizni, mielőtt bármiben is hiszünk nekik.
Ha Te végzett talpmasszőr, vagy természetgyógyász-reflexológus vagy és nem tudod, akkor tépd szét a bizonyítványaidat és menj el fagylaltot árulni, de beteg emberhez ne nyúlj semmiképpen!
Ha pedig laikus vagy, és végzettség nélkül, azaz önszorgalomból szeretnél valakinek ilyen módon segíteni, akkor gyorsan felejtsd el. A talpi reflexszológia nem "amatőrök" által alkalmazható terápia. Többet árthatsz vele, mint segíthetsz. Inkább küld az illető személyt a megfelelő szakemberhez.
Sajnos tény, hogy sok a kókler, de ettől még a gond nem a reflexológiával van, hanem a kóklerekkel, akik eljátsszák a hozzáértőt.
Na de a kérdés nem erre szeretett volna kitérni, hogy elmagyarázzuk a hozzánemértőknek, hogy léteznek ilyen dolgok is, hanem olyanok véleményét szerettem volna kérni, akik értenek a témához és a kérdésre van válaszuk.
Kérdezzem úgy akkor, hogy milyen típusú talpmasszázs alkalmazható az adott reflexzónában található mirigy működésének serkentésére.
A kockázatokat én is ismerem, de informatíve érdekelne a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!