Miért írtják a parlagfüvet, a felhasználása helyett?
Ahogy tudom, felhasználható az alternatív gyógyításban, épp immunrendszer-erősítésre.
Ha kiirtják, akkor honnan fogják beszerezni azok,akik használni akarják?
"Az hogy a pollenra rá -szal a korom és az továbbítja az nem a mert a szervezet reagál rá"
Ez azt jelenti hogy a növény mikor virágzik arra a ragacs dolog -szal a kocsik álltál közölt szennyeződést és megy be a tüdőbe ez nem a virág a bűnös és nem is a gyerek bűnös mert -régen nem volt ennyi allergiás beteg mint most és a szervezet küzd ellene
Ugye nem magyar az anyanyelved? Kicsit gyakorolnod kell még a nyelvet, mert egyelőre nagyon nehezen érthető ahogy írsz, és tele van hibával - nyelvhelyességivel, helyesírásival, mindennel.
Az allergia ellen nem küzd a szervezet, az allergia maga a szervezet, pontosabban az immunrendszer, még pontosabban többnyire az eozinofil granulociták túlreakciója, ami valami egyébként nem káros, nem invazív, nem patogén anyag ellen irányul. Civilizációs betegség, mert az eozinofil granulociták a paraziták elleni harcra szolgáló egységei az immunrendszernek. A civilizációnkban meg paraziták alig fordulnak elő. Ezek a fehérvérsejtek pedig így néha megkergülnek. Persze, csúnya, rossz civilizáció, vissza a parazitákkal, egyből jobb lesz minden. :)
És igen, valóban, bizonyos pollenek képesek lehetnek ún. hapténként, avagy félantigénként IS viselkedni, ami azt jelenti, hogy valami hordozóhoz kapcsolva - a korom ilyen lehet - váltanak csak ki immunreakciót, magukban nem. Ezzel két baj van: egyrészt nem mindig haptén a pollen, egyeseknél teljes antigén, azaz mindenféle plusz hordozó nélkül kivált allergiás reakciót. Egyrészt. Másrészt pedig a civilizáció melléktermékeiként képződő szennyeződések ellen nehéz mit tenni - az biztos, hogy nem megoldás, hogy egy inváziós fajt hagyunk elterjedni, és bambán nézzük, hogy a természetes, őshonos növényeinket kiszorítja. Az elektromos és üzemanyagcellás autók, az alternatív energiaforrások, illetve a későbbiekben a fúziós energiatermelés sokat fog segíteni. De még hosszú az út addig. Addig is szennyeződés van, pollen rakódik rá, és valamit kell kezdeni ezzel - praktikusan azt, hogy a pollent szüntetjük meg.
A parlagfű pedig akárki akárhogy erőlködik nem gyógynövény. Semmiféle gyógyhatása nincs, és semmiféle népi hagyománya sincs a vele való gyógyításnak - nem, indián sem. Természetesen asztmát sem gyógyított meg soha. Jó is lenne, ha az asztmát így lehetne gyógyítani, de sajnos ez nem ilyen egyszerű.
@13: nekem nincs semmiféle elméletem. Az, hogy milyen családba tartozik (egyébként az őszirózsafélék családjába), nem jelent a világon semmit az élettani hatásaira nézve. Valóban mutat rendszertani rokonságot gyógynövényekkel, de pl az ehető, értékes császárgomba, meg a gyilkos galóca közelebb állnak egymáshoz rendszertanilag. Ebből következtetni bármire is szimplán tudatlanságból fakadó tévedés. Vagy egyszerűbben kifejezve, marhaság.
A szóhasználatod, fogalmazásod, írásképed eléggé egyértelművé teszi, hogy egy alacson intellektusú ember vagy, így valószínűleg nem megy át, amit írok. Vedd úgy, hogy más, idetévedő érdeklődők kedvéért írkálok. De azért megpróbálom lassan írni, hátha: nem gyógyított meg senki semmiféle asztmát parlagfűlekvárral. Ez ilyen egyszerű. Az, hogy mi áll a csodás történet hátterében, erősen spekulatív talajra vezetne, ráadásul jó hosszan kifejtendőre, így simán maradjunk annyinál, ami biztos: nem az igazság.
@15: rendszertani távolgásokról és közelségekről beszéltem, illetve arról, hogy önmagában ez az egy jellemző fogyaszthatóságról, illetve annak élettani hatásairól sokat nem mond. Lényegtelen, hogy növényről, gombáról, vagy másról van szó.
A baj egyébként az, hogy ezek a hülyeségek veszélyesek. Van csomó tévhit, amivel elvan az ember, teljes és boldog életet élhet mellette, és közvetlen gondot a terjesztése sem jelent (közvetettet mondjuk többnyire igen). Itt nem erről van szó. Ahol az egészségünkről van szó, méghozzá direktben, ott sajnos komolyabb a tét. Épp ezért nem igazán szabad hagyni, hogy a parlagfűevés, és más hasonló szintű marhaság terjedjen.
Mert az a jobb, írtani...
Hárs most virágzik, nekem azzal van bajom. És NEM akarom hogy kivágják a fákat.
Valahol találtam. Jó-e nem tudom.
Parlagfű tinktúra
3 literes befőttesüveg
25-30 dkg parlagfű
7 dl vodka, házi pálinka, de lehet gyógyszertári alkohol is, aki tud szerezni, azt érdemes hígítani
A friss növényt egy az egyben jól belegyömöszöljük egy befőttes üvegbe.
Érdemes teletömni, majd leönteni 30-40 fokos alkohollal. (pl. egy natúr vodkával)
Rácsavarjuk a tetejét, és félretesszük két hétre.
Naponta egyszer érdemes megrázogatni, hogy jobban oldódjon. Ha egy nap kimarad, nem baj, ha tovább (pl. egy hónapig) ázik, nem baj.
Ha már jó kis zöld löttyünk van, le lehet szűrni, lehet hígítani, és cseppentgetni reggelente teába, szörpbe, nyelvre.
Elég keserű, de a pitypangszörp ezt az ízt szuperül elveszi.
Van 1 " rákbetegségre való " táplálék kiegészítő. Avemar...
Állitólag van benne parlagfű.
Annó kitépették, pénzt adtak érte. Hova került / szállították?
Vajon. Megsemmisítették?
Netán valamelyik rovarölő szerbe van ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!