Budapesten milyen tiszta (vagyis nem forgalmas, stb) helyeken találok parlagfüvet, amit már szedhetek? Írnátok jó lelőhelyeket?
Minek a parlagfű?:D
TEát főzől belőle vagy miért?:P
Még nem hallottam hogy valaki céllal szedi A KIIRTÁSON KIVÜL:p
A parlagfű gyógynövény: Ambrosia artemisifolia.
Csak azért írták, mert ebben az elszarosodott környezetben a pollenére sokan allergiásak. Az persze nem probléma, hogy még rengeteg dologra vagyunk allergiásak az életmódunk miatt... Az allergia tőlem függ, a szervezetemtől, nem pedig az adott anyagtól. Az allergia a szervezet védekező rendszerének kóros túlműködése,túlérzékenységi reakciója. Ha allergiás vagyok, bennem van a hiba, nem a növényben (én pl. nem vagyok rá allergiás). Nem irthatjuk ki a teljes biológiai környezetünket, csak mert allergén gyanús. / Rengeteg gyerek mutat allergiás tüneteket a tanárokra. Írtsuk ki Őket!!!
Valószínűleg utána olvastál a témának, itt a neten is rengeteg cikk szól erről.
Az allergia sajnos létező probléma emellett, mint olvashattad, a városokban termő parlagfű messze nem a gyógyhatásáról, leginkább az allergizáló pollenjéről ismert inkább. Más kérdés, hogy ennek a nélküle is létező levegő szennyezettség lehet az oka.
Hogy a kérdésedre válaszoljak: ez a növény, bár nem őshonos nálunk, rendkívül strapabíró és igénytelen, tehát szinte mindenhol megtalálható. Szerintem bármilyen tisztáson fellelhető, autóúttól távol eső réteken. Budapesten leginkább a hegyekben levő ismert kiránduló helyeket ajánlom, akár Normafát, Hármashatár hegyet, stb stb stb, én szinte mindegyik helyen találkoztam vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!