A kislányomnak magas a vérnyomása, hogyan lehet csökkenteni?
Én biztos 5-ször adnék neki enni.
Tizóraira és uzsonnára gyümölcsöt, light joghurtot, kefirt.
Reggelire barna kenyeret max 2 vékony szeletet sok zöldséggel.Ebédre levest, főételt egy-egy tányérral. Sült krumpli tilos! Zöldséget párolva,rizst, néha krumpli pürét.
Natúr húsokat, halakat.
Vacsorára vigyázni hogy ne egye túl magát.
Édességek kizárva!
Ha túlsúlyos, bizony okozhatja, de mint írták más oka is lehet. Én azt hittem, már voltatok orvosnál, de ha nem, akkor hétfőn mindenképp vidd el.
A diéta rendben van, de ahhoz is ki kell kérni gyermek dietetikus segítségét, hiszen még csak 11 éves!! A ő szervezete nem alkalmas drasztikus diétára, oda kel figyelni, hogy mindenből (szénhidrát, fehérje, stb) megfelelő mennyiség jusson a szervezetébe, ami elengedhetetlen az egészséges fejlődéshez, a csontok erősségéhez.
Szóval gyerekorvos, és dietetikus.
És engedj meg egy jó tanácsot: az édességet ne zárd ki teljesen, mert akkor titokban fogja megvenni és megenni, ezt saját tapasztalatból írom neked...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!