Miért nem ajánlott csontkovácshoz menni? Úgy látom sokaknak nincs fogalmuk erről ezért leírok néhány dolgot!
Ejj ejj Sztrogoff, de rosszat tettek veled :)
Egyébként vannak jó orvosok és jó csontkovácsok, akiknek bizonyára sokan hálásak, és kevésbé jók akik akár még árthatnak is.. nem rossz szándékból, de ez van.
nekem nincs semmi bajom az alternatív gyógymódokkal mert lehetnek hasznosak! vannak jó- hozzáértő csontkovácsok is de az a kevesebb! ahogy mondtam aki betegekkel foglakozhat hivatalosan nem csontkovácsnak nevezi magát hanem manualterepeutának és ez nem mind1! olyan csontkovács is van aki külföldön tanult de az kb 100-ből 1! vagyis a csontkovácsok 90%-nak fogalma nincs mit csinál csak úgy érzésből csinálja! és már volt olyan h vlki megkérdezte h mer egy nyakhoz hozzá nyúlni mikor beteg az illető minden vizsgálat nélkül (röntgen, mr stb) a válasz: Érzésből! és nagyon sok ember fájdalmát fokozták, kárt okoztak és nincsenek felelőségre vonva! az orvosokat, nővéreket perelik ha hibáznak és ezt nagy dobra veri a média ha hibáznak, de ha egy csontkovács na arról sehol sem szólnak róla, csak így jártál dolog van minek mentél hozzá? illető meg hallgat és szenved egy rossz döntéstől. és nem tudjuk egyik csontkovácsot sem lenyomozni mert nem tartoznak az egészségügyhöz...
vannak jó és rossz orvosok ez tény!
nem azt mondtam a kérdésben sem h tilos menni hanem miért nem ajánlott! lehet róla vitázni akit érdekel a dolog legalább többször is meggondolja h kihez fordul első körben utána jár! és igen sokaknak fogalmuk nincs róla h egy csontkovács néhány hétvége alatt szerzi meg a papírját! egy fodrász sem 2-3 hétvége alatt lesz fodrász hanem hónapok alatt! és sokat kell gyakorolnia. már eleve el sem menne az ilyenhez az ember! de egy párhétvégés tanfolyamos csontkovács tényleg jobb mint egy szakképzett szakember? akkor mindenki szenvedjen mert egy ilyenhez elment! lehet lepontozni hurrogni, szidni de nem fogom a kérdés törölni és szégyellni magam mert felvettem itt ezt a fontos dolgot! örülök ha vlki tényleg jó embernél járt és megoldotta a gondját de ez a kevesebb!
amúgy ez a két perc alatt helyre tette elég hihetetlen mert egy kezelés min 30 perc még a kóklereknél is! és egy előre haladott gerincsérvnél az izmok elvannak gyengülve még ha vissza is tudta tenni nem volt ami tartsa mert a körülötte lévő szalagok izmok túlnyúltak meggyengültek a hosszú idő alatt míg fent állt a probléma
szóval hihetetlen milyen csodás dolgot tett veled egy csontkovács 2 perc alatt
nem lehet h te is is egy kókler csontkovács vagy? még az előző csípő problémásnak hittem is mert ő valószínűleg egy lelkiismeretes embernél volt
"és most nem a gyógymasszőrök ellen vagyok, mert igen is a fájdalmas izmokon sokat tud segíteni a megfelelő masszírozás! de az orvosi vizsgálatokat nem helyettesít semmi!"
Elmagyaráznád hogy mi a bűbánatos köze van az orvosi gyógymasszőrnek-fizióterapeutának a csontkovácsoláshoz?
:)
Az egy tényleges szakember az egészségügyben, és már a reflexológus-természetgyógyász is képzeld, mert az összes reumakórházban alkalmazzák!
Vagy most konrkétan mi ellen nem akarsz beszélni? :)
Ember tudod te egyáltalán miről beszélsz? :)
Én orvosi gyógymasszőr-fizióterapeuta vagyok és vagyunk azon a színten mint a gyógytornászok, ugyanis mi is végezhetünk passzív kimozgatásokat masszázs után!
A reflexológiát meg felhasználják rehabilitációs központokban pl, mert kiderült, hogy sok esetben hatékony kezelés a belső szervekre gyakorolt hatása miatt...
Amúgy meg nem tudom ,hogy miről beszélsz, a gyógytorna az a jógából lett kifejlesztve azaz keletről ered, az orvosi gyógymasszázs szintén keletről ered az ayurvédára vezethető vissza..
A csontkovácsolás szintén keleti kultúráktól származik, tehát az kókler aki szélhámos és magát mindenhatónak képzeli és semmi képben nem kötődik a szakmabeli dolgokhoz a kóklerség, hanem az emberi természethez..
Szóval tegyél tisztába valamit az elmédben, mert nagyon nagy kavarodás van a fejedben!
:)
Amúgy meg Magyarország rohadtul le van maradva a természetgyógyászatot illetően! Külföldön és nyugaton nagyon nagy igény van rá, mert sok esetben hatékony kezelések! Mit gondolsz a csontkovácsolás ott miért egészségügyi szakma? :) Légylárvás kezelést Magyarországon nem alkalmazzák pedig nyugaton a Colitis Ulcerosát lehet vele rendbe hozni és ez is a természetgyógyászathoz tartozik!
Szóval szálljanak már kicsit magukba a magadfajta okoskodók! A természetgyógyászatnak nagyon sokat köszönhetsz, a sok hulladék gyógyszered a gyógynövények miatt van a piacon amúgy meg 80%-ban egy órási biznisz és egy nagy humbug az egész gyógyszeripar, és ráadásul rengeteg orvos ezen a véleményen van!
Az igazi csontkovács az valójában manuálterapeutának hívja magát, akinek orvosi végzettsége van és nem pár napos tanfolyamon szerzi meg a csontkovács papír fecnijét. Csontkovácsnak még annyi tudása sincs sok esetben mint egy masszőrnek. A gyógymasszőr 2 évig tanul és az okj-es, gyógytornász 4 éves és főiskolai végzettség.
A gyógytornásznak több tudása van mint egy gyógymasszőrnek. Mindkettőnek fontos feladata van a gyógyításban.
HA tegyük fel gerincsérved lesz és megműtenek nem az orvos fog meggyógyítani ő csak meg műt, de a gyógytornász állít talpra állít vissza mindennapi életedbe.
De egy szar csontkovács bazi nagy kárt tud csinálni, míg egy manuálterapeuta csak segíthet, aki valójában csontkovácsnak hívnak a magyarok. Mert a drága buta magyar ember nem érti h mi az h manuálterapeuta, így sajnos a sok párnapos csontkovács tetszeleg az ő tudásukkal.
Én azt tudom, hogy nagyobb tudása van, viszont én is végezhetek vezetett passzív kimozgatásokat mint a gyógytornászok a betegeken, benne van a képesítésembe tehát van egy alapgyógytorna képesítésünk is azóta meg emelték az orvosi gyógymasszőr képzést a felsőfokú szakképzés lett és nagyon nehéz tényleg! Viszont akik velünk vizsgáztak gyógytornászok, a vizsgáztató aki gyógytornával és gyógymasszázsal foglalkozik az azt mondta, hogy amióta vizsgáztat a gyógymasszőrök sokkal többet tudtak az anatómiáról illetve az elméletekről, gyakorlatokról, és most is mikor tavaly vizsgáztunk a gyógytornászok épp hogy egy 2-sel átmentek és sokan, olyan alap dolgokkal nem voltak tisztában, és gyakorlatilag 3-ad évesek voltak....
És egy 3-ad érves gyógytornásznak azért kellene tudni az alapokat, igaz ez az oktatási rendszer hibája is, de az hogy mi 5-sre vizsgáztunk gyógymasszőrök a gyógytornászok meg kettessel az elmúlt tapasztalatok alapján az elég gáz és ezt így elmondta a vizsga elnök is... Viszont vannak jó gyógytornászok és rossz gyógymasszőrök, csak az útóbbi vizsga tapasztalatok ezt mutatták amikor a gyógymasszőrök és gyógytornászok vizsgáztak együtt!
Viszont vannak nagyon jó gyógytornászok és gyógymasszőrök na ők ott dolgoznak azokban a kórházakban amiket belinkeltem én is ott dolgozok az egyikben ráadásul nemzetközileg elismert kórházban...
Amúgy én a csontkovácsolást a manuálterápiával azonosítottam, azt én is tudom hogy a csontkovácsolás az nem valós egészségügyi szakma itthon, de a manuálterápia az már elfogadott!
Én amit elfogadok a természetgyógyászaton belül, az a reflexológia, akupunktúra, akupresszúra mert azoknak van tudományos alapjuk is a reflexterápia az általános orvosi gyakorlatban is benne van, szóval elismert gyógymód a reflexzóna masszázs eleve be is van iktatva a fizioterápiába a köpölyözés is, aki akar igénybe veheti az akupunktúrát, akupresszúrát, reumás betegségekhez kiváló és még sok egyéb betegségekhez is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!