Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Néhány vizes kérdés! Mikor...

Néhány vizes kérdés! Mikor ajánlott/lehet kislányt a nagy kádba fürdetni? A szülővel együtt fürdeni? Strandra, uszodába menni? élő vízbe pancsoltatni? Folyó? Tó? Ti mikor kezdtétek ezeket? K ö s z i!

Figyelt kérdés
2010. ápr. 16. 09:09
 1/8 anonim ***** válasza:
Egyéves korától fürdettük nagykádban.Velünk együtt soha:nem is higiénikus a felnőttekkel együtt fürdeni.Uszodába nem járunk,Élővízbe csak 2 éves kora után vittük.
2010. ápr. 16. 09:17
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem fiam van és amikor pici volt kis kádat használtunk.És mikor elkezdett rendessen ülni akkor váltottunk.Ilyenkor már lehet vele fűrdeni.Strandra ebben az évben viszem és bőven túl leszünk az 1,5éven.Én úgy éreztem,hogy ekkor lesz jó.De te ha akarod viheted elöbb is!
2010. ápr. 16. 09:17
 3/8 anonim ***** válasza:
Nagy kádban, egyedül: amikor már stabilan ül egyedül is. Szülővel: nálunk kb. 4 hónapos volt, mikor először fürdött pával, de apa előtte lezuhanyzott. Strand, uszoda: babaúszás kb. 6 hetes kor után elkezdhető. strandon, gyerekmedencében kb fél évesen már lehet, főleg, ha már tud ülni az úszógumiban. Nekünk itthon van saját medencénk, így tavaly nyáron ebben fürdött az akkor 10-12 hónapos kislányom. Eleinte csak a saját kismedencéjében szoktattuk, aztán már abba nem is akart belemenni, csak a nagyba (úszógumival). Folyóba nem vinném, míg nem úszik biztonságosan. Tó: szintén 1 éves kor körül...
2010. ápr. 16. 09:22
 4/8 anonim ***** válasza:
3 hónaposan a nagy kádba fürdettük,mert túl kicsi fürdőkádat vettünk neki és akkor már nem nagyon fért el benne.Miután már szépen ült akkor már kicsit nagyobb vízbe pancsizhatott egyedül (persze felügyelet mellet) olyan 4 hónapos korától néha férjemmel együtt fürdött (előtte mindig rendes lefürdött).6 hónaposan a talpait megáztattuk a Balatonba,ezen kívül még csak otthoni vízzel találkozott. Most nyáron,hogy már sokkal nagyobb megyünk strandra stb
2010. ápr. 16. 09:42
 5/8 anonim ***** válasza:

Húúú akkor mi nagyon felelőtlen szülők voltunk...Mondjuk kisfiunk van.

De már 3 hósan apával fürdött a nagykádban (egyszerüen azért mert a kicsiben ordított mint a fene).7 hónaposan lubickolt a Balcsiban először, és 9 hósan a tengerben.

Uszodába mondjuk még nem vittük azóta se ( 2 éves múlt.)

De egyébként ez érdekes, mert most van egy 6 hós lányom, na őt nem tenném a nagykádba felnőtt mellé se és még élővízbe se vinném.

2010. ápr. 16. 09:55
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Még nem ülünk, így a nagy kádban a kis kád és így fürdik a kislányom. Már vettünk fürdető karikát, majd a fürdéshez a nagy kádba.

Nyáron lehet mennénk valamerre a többit azért kérdeztem, akkor már 8 hós lesz.

2010. ápr. 16. 10:02
 7/8 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy azért, mert fiam van, de szerintem ezt nem kell ennyire túlaggódni. Mi kiskádban fürödtünk a szobájában, amíg el nem kezdett írtóra pancsizni és eláztatni a szobát. Aztán ment a nagykádba többnyire apával. Ugyanabba a gyógyszertári fürdetős vízben fürdik, csak nagy kádban 4 hós kora óta. Ezzel egyidőben kezdtünk el babaúszásra is járni. Innentől kezdve szerintem fél éves kora után már mehet strandra, tóba. Folyót kicsit veszélyesebbnek tartom, így oda inkább nem mennék még, de csak a sodrás miatt.

Nyáron lesz 11 hós a kisfiam és megyünk Balatonra, remélem szeretni fogja.

2010. ápr. 16. 10:29
 8/8 anonim ***** válasza:
a 10.29 re szeretnék reagálni, én írtam h nekem fiam volt elsőre és én se aggódtam túl ezt a kérdést:) de mióta lányom is van vele valahogy nem tudom elképzelni hogy felnőttel fürödjön:) Szóval más a két nem:)
2010. ápr. 16. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!