Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Fokhanymás-citromos kúra: a...

Fokhanymás-citromos kúra: a citrom héját leszedjem, vagy héjastól turmixoljam össze a fokhagymával?

Figyelt kérdés
2014. okt. 3. 13:43
 1/10 anonim ***** válasza:
Én meghámoztam, valahogy úgy, mint a narancsot szoktuk.
2014. okt. 3. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Te a főzés után lehűtötted és leszűrted a dolgot és csak a levét ittad, vagy a sűrűjét is felhasználtad?
2014. okt. 3. 13:54
 3/10 anonim ***** válasza:
Ez a kúra mire jó ? Még nem is hallottam róla .
2014. okt. 3. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Héjával együtt kell, természetesen ha nem kezelt citrom, lehetőleg bio legyen.
2014. okt. 3. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Én nem főztem. Karikákra vágtam a citromot, és a fokhagymát gerezdekre szedtem, úgy mixeltem. Tejszín sűrűségű lett, és abból úgy ittam, mintha szörpöt készítenék. Vagyis kb. egy ujjnyi keverék, a többi víz.

Immunrendszer erősítésére tartottam egy kúrát.

2014. okt. 3. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

Úgy fogom készíteni ahogy te, utolsó, mivel semmi kedvem most főzicskézni. :)


Citromos fokhagymás kúra, keress rá a neten!

2014. okt. 3. 14:29
 7/10 anonim ***** válasza:

Én kicsavarom a levét a héját összevagdalom, felteszem egy liter vízbe főni, addig megpucolom a fokhagymákat, apróra vágom, azzal is főzöm 10 percig, végül bele öntöm a citromlevet. Azzal csak felfövésig. Utána turmixolom

A citrom héját forró vízbe mosom le, mert összepermetezik , hogy ne romoljon meg.


A déligyümölcsökkel nem csak sok vitaminhoz jutunk, de héjuk elfogyasztása esetén veszélyes vegyi anyagok is a szervezetünkbe kerülhetnek. A biotermék vásárlástól eltekintve teljes mértékben nem, legfeljebb csak részben védhetjük ki ezeket.

A déligyümölcsök hosszú utat tesznek meg, míg elérnek a fogyasztóhoz, így fokozottan ki vannak téve a penészgombák támadásának. Ezért bevett módszer, hogy szüretelés után különböző gombaölőszereket tartalmazó viasszal kezelik a felületüket. Innen tehát az általunk ismert narancsok és a mandarinok csillogó fénye.


Cikkünkben körbejárjuk, milyen egészségügyi következményekkel kell számolnunk, ha ezeket a gyümölcsöket - különös tekintettel a leginkább érintett héjat - fogyasztjuk. Mit tehetünk az ártalmak kiküszöbölése, illetve csökkentése érdekében.


Milyen veszélyes anyagokról van szó?


A kérdéses gombaölőszerek egy csoportja az aromás szénhidrogénekhez tartozik: ilyen a bifenil (E230), az orto-fenil-fenol (E231), és a nátrium-orto-fenil-fenolát (E232). Gyakran használják még a célra a tiabendazolt (E233).


Közös bennük, hogy emberi egészségre gyakorolt - főleg a kumulatív - hatásukról mindez idáig nincsenek kielégítő vizsgálati eredmények. Viszont állatkísérletekben, továbbá a szerekkel nagy mennyiségben érintkező munkásoknál megfigyeltek különböző negatív reakciókat, elsősorban bőrreakciókat.

2014. okt. 3. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Citrom héját csak akkor ha bio. Lidl-ben kapható néha bio citrom. Ami nem bio azt orto-fenilfenol vagy thiabendazol-al van kezelve. Nagyon mérgező vegyület. Azért alkalmazzák mert ez tartósítja a hosszú úton


Érdemes meghallgatni

[link]

2014. okt. 4. 07:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem akarok beleugatni,mert sose hallottam errol a kurarol, de mar ott elverzik a dolog, hogy fozitek. A fozesnel a vizet ugye meleigtjuk, ami jo esetben forraspont kozelebe van es a ho hatasara MINDEN josag (vitamin, asvany, stb) TONKREMEGY!

Semmi ertelme!


Nem akarom leszolni a dolgot, ugyanis mi hasznaljuk (vagyis a parom) a fokhagyma citromot kuraszeruen, de soha semmi meleg kozelebe nem visszuk egyiket sem, mert a hokezeles megol mindent!


Van egy juice gepunk, abban lejuice-olja a hamozott citromot, 2-3 gerezd fokhagymat, nehany szal petrezselyemzoldet es reggel elso dolga, hogy ezt vizzel keverve ehgyomorra megissza. Olyan a verkepe (45 evesen), hogy az orvos azt mondta arulja el mi a titka...


Ehgyomorra fogyasztva a fokhagyma hamar megemesztodik es nem okoz szajszagot. Egy idoben en is csinaltam (aztan lustasagbol leszoktam rola) es reggel mikor megittam iszonyat szagom volt tole, de mire fel ora mulva kesz voltam indulni meloba semmi szagom, es irodaban emberek kozott dolgozom, nem lehetett budosen jarni. Aztan en nem ittam, de a parom honapokig csinalta es soha nem ereztem rajta, se a lehelleten, se a boren, se egyeb testnedvein ;) hgy fokhagymaszaga lenne.


A petrezselyem (amellett hogy szinten mindenfelere jo) belulrol "illatosit", a citrom meg szinten tudjuk miert jo, de az isten szerelmere ne fozzetek oket!!!

2014. okt. 9. 07:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 homo ludensz ***** válasza:
Jó adag fokhagymát (hazait)megpucolunk,felaprítjuk és miután egy üvegbe tettük leöntjük tiszta alkohollal. 10-12 napig lefedve állni hagyjuk majd leszűrjük. A fokhagyma illóolajait kioldja az alkohol és egy teljes értékű cseppekhez jutunk. Egy kimosott csepegtetőbe (csepegtetős gyógyszer volt benne) töltünk és reggel egy kanálba néhány csepp és hopp lenyelem majd reggelizem. Semmi fokhagyma illat nem érződik még nyomokban sem. Zöld üvegbe napfénytől védett helyen el áll korlátlan ideig.
2014. okt. 13. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!