C-vitaminról hallottátok hogy 10. 000x hatásosabb mint a kemoterápia? Mi a véleményetek erről?
Hallottam, de sajnos nem igaz.
A napi 1 citrom nagyon hasznos (ha bírja gyomrod), ahogy az összes többi gyümölcs és zöldség is, de inkább a megelőzésben segít, és még a megelőzésre sem jelent 100%-os garanciát, csak javítja az esélyeket.
A tablettával "túladagolt" C vitamin vesekövet okozhat. A felesleget ugyan kipisiled, ezért nem lehet túladagolni, mint pl. az A vitamint, de mivel nem természetes módon viszed be, hanem gyógyszerben, simán lehetnek "mellékhatások". Napi 10 kiló citromot meg nem tudsz megenni minden nap, hosszú távon, hetekig, hónapokig, évekig.
El tudom képzelni, hogy volt, aki "meggyógyult" C vitamintól, de a belé vetett hit miatt gyógyult meg, vagy magától is meggyógyult volna, vagy a korábban szedett és abbahagyott gyógyszer kései hatásai miatt gyógyult meg, minden esetre az ilyen nagyon-nagyon ritka eset.
Sajnos elég gyakran felbukkannak minden valóságalapot nélkülöző, reményt keltő cikkek (én hallottam már K vitamint, de még citromsavat is), de ha ráguglizol, hiába jelenik meg egy csomó találat, mintha sok helyen publikálták volna, valójában mindnek egyetlen forrása van, azt pedig nagy valószínűséggel kamu, és csak kitalálta valaki.
A jobbik eset, ha mindenki által elérhető dologról van szó, pl. C vitamin, rosszabb esetben még le is huzzák a gyógyulásért bármennyit fizetni hajlandó embereket.
Én nem hiszek az összeesküvés-elméletekben, amik szerint az orvostudomány az emberiség ellensége, és direkt nem gyógyítanak, pedig tudnának, hanem inkább megbetegítenek, mert sokan vagyunk. És azt sem hiszem, hogy a gyógyszergyáraknak nem érdekük gyártani a rák gyógyszerét. Ha ez így lenne és én lennék a gyógyszergyár, és valóban hatásos lenne a C vitamin, akkor gyártanék C vitamint rákosoknak jó pénzért.
Igen, csak Szent-Györgyi Albert nem Centrum meg Béres meg t*köm tudjamilyen csodabogyókat szedett...
Amúgy meg aszkorbinsav recept nélkül kapható a gyógyszertárban, fillérekért. (Amúgy tartósításra használják.)
De azzal meg az a gond, hogy nincs benne vivőanyag, nem biztos, hogy felszívódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!