Igaz, hogyha naponta egy mokkáskanál étkezési szódabikarbónát elkeverünk egy pohár vízbe és megisszuk az lúgosít?
Nem igaz. Ez az egész savasítás-lúgosítás egy nagy baromság. A szervezeten belül nagyon pontos rendszerek vannak arra, hogy a megfelelő pH-t megőrizze a véred. Ha savas lennél, vagy lúgosabb, mint a normális, már rég nem élnél. A vizelet pH-ja lehet savasabb vagy lúgosabb, attól függően, hogy mit kell kompenzálni a szervezetedben, de ha normálisan táplálkozol, és eleget iszol, fölösleges ezen aggódni.
A szódabikarbónával kapcsolatban az igaz, hogy átmenetileg a gyomor savasságát csökkentheti, de a belőle felszabaduló szén-dioxid feszítheti a gyomorfalat, és további savtermelést idézhet elő.
Az elsőnek csak félig van igaza.
Amit mondasz, arra jó hogy kioltja a savadat, ami meg gyomor problémákhoz fog vezetni.
Az elsőnek abban nincs igaza hogy ez ph dolgot nem lehet befolyásolni, mert igenis lehet.
Persze ha megváltozna a vér ph-ja akkor meghalnánk, és ez csak azért tud így maradni mert a szervezet ahonnan csak tudja elveszi a lúgosító ásványokat ahonnan csak tudja, pl a csontokból, és már kész is a csontritkulás.
Ezért lehet ezt ellensúlyozni avval hogy Ca,Mg, szedsz.
Vagy ha frissen facsart citrom levét vízben elkeverve iszod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!