Szeretnék természetgyógyász tanfolyamaot, ezen belül fitoterápát végezni. Hol indítanak magas szintű képzést is mi a véleményetek róla megélhetés szempontjából, van rá igény?
A természetgyógyászok (fény, hangterapeuták) ha önállóan tudnak dolgozni, akkor nagyon jól megélnek, mivel nagyon elbutult a népesség és róluk nagyon sok pénzt le lehet húzni.
Erkölcsileg megkérdőjelezhető, amit tesznek, de hát ez van.
Engem is érdekelnek ezirányú tanulmányok, de valóban nehéz színvonalas képzést találni. Én ezt néztem ki magamnak:
Nem olcsó, de a modulrendszerű változat esetéb, mire összejön belőle egy átfogó tudás több szakmai modullal, kb. ugyanott van az ember.
Szia! Én az ETI (Egészségügyi Továbbképző Intézet) [link] tanfolyamát végeztem el, és azon belül szakosodtam alternatív mozgás- és masszázsterápiára (AMM)
Ez a "leghivatalosabb" rendszer, nem tudom, hogy van e nála jobb, én ár-érték arányban elégedett voltam, és sok tudást kaptam, ezért merem ajánlani.
Az alapmodulokat bárhol elvégezheted (EÜ, TGY alapmodul), azt mondjuk én is Fehérváron végeztem, de a szakosodáshoz érdemes olyan tanárokat választani, akik az ETIn keresztül is tanítanak, mert a vizsgák csak itt vannak, és ők adják le a követelményeknek megfelelően az anyagot.
Szerintem bármi ami Magyarországon van, meg lehet belőle élni, a kérdés, hogy hogyan csinálja az ember, és mennyi hasznosuló energiát fektet bele. A fitoterápia jó amúgy, de arra készülj fel, hogy ha belevágsz a természetgyógyászatba, akkor az egy soha meg nem álló vonat lesz, mert amint elvégzel egy tanfolyamot, már szeretnél is menni a következőre. CSak fitoterápiából nehéz önálló vállalkozást indítani, viszont ha még mellé tanulsz pár dolgot, akkor stabil vállalkozást tudsz rá kialakítani, hiszen a kereslet óriási a természetes eredetű gyógyító technikákra.
Miből vannak diplomáid?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!