Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Le tudunk vkit szoktatni az...

Le tudunk vkit szoktatni az alkoholrol?

Figyelt kérdés

2013. febr. 22. 16:40
1 2
 11/17 anonim válasza:

Ha jól érzi magát, miért szokna le? Senki sem él örökké!

Másik álláspontom szerint viszont, önmagát tönkreteheti, de a környezetét , családját nem. Választania kell család vs ital. Sajnos ismerjük a végeredményt, bár idővel lehet némi eredményt elérni.

De egyet meg kell jegyezni, a drogos, az alkoholista, a nikotinista egész életében az is marad. Csak a sóvárgás tompítható.

Én azt gondolom és ezt tanulmányok igazolják, hogy a szenvedélybetegeknek genetikai hajlamuk is van rá, akár a homiknak. Magyarán nem is tehetnek róla, meg egy kicsit akaratgyengék is, meg hát valljuk be, a szenvedélybeteg örömet szerez cselekményével önmagának, ami az agyában pozitív visszacsatolást eredményez. Önző magatartás, de ez így kerek, már pár millió éve...

2013. febr. 26. 09:32
 12/17 anonim válasza:
Az előttem szóló téved! Nem csak magát teheti tönkre az alkoholista, hanem a családját, kapcsolatát is! Sajnos az emberek egy része az alkohol hatásárára negatív változásokon megy keresztül, amit önmaga nem érzékel, de a környezete szenved tőle. Kötekedő, kellemetlen alak lesz belőle, sőt van aki agresszívvé válik, ráadásul ahogy egyre jobban károsodik a szervezete az alkoholtól, annál rosszabb lesz a helyzet. Sajnos bármilyen eredmény valóban csak akkor érhető el, ha saját maga is belátja, hogy gond van, és összeáll a fejében a kép, hogy mindennek az alkohol fogyasztása az oka. A legjobb lenne levideózni, és utána lejátszani neki, de még nem hallottam, hogy valaki ezt megcsinálta volna. Egy jó kapcsolatban, intelligens ember esetén tiszta állapotában lehet eredményes beszélgetést folytatni, és nagyon fontos, hogy tiszta állapotában kellemes legyen a légkör, és nagyon érzéssel, tapintatosan beszéljünk erről a témáról. Ha nincs az illetőnek nagyon jó párkapcsolata, elképzelhetetlennek tartom, hogy le tudna szokni, de még jó kapcsolat esetén is nagyon nehéz a meggyőzés. De azért senki ne akarjon mentséget találni a génekben, és az akaratgyengeségben! Mindenkinek a saját döntése, hogy milyen minőségben éli le az életét, és ha párkapcsolatban él, akkor már a kapcsolat minőségéért, az esetleges gyerekekért is felelős.
2013. febr. 27. 07:39
 13/17 anonim ***** válasza:

nem. csak abbahagyatni.

emberből van.

2013. febr. 27. 08:55
 14/17 anonim ***** válasza:

Ezzel foglalkozó, idősebb főorvos mondta:

1. Akarja a kezelést

2. Az orvos leteszteli, megvizsgálja

3. A vizsgálati eredmény függvényében reálisan tájékoztat, mire számíthatsz. Van, akinek megmondja, visszafordíthatatlan állapotban van. Ezek csak rövidebb időre bírják ki, az alkohol hiánya változó - negatív hatásokat válthat ki. Egyénenként más-más lehet.

Ezeket hívják alkoholistáknak.

2013. febr. 27. 09:22
 15/17 KovA1963 ***** válasza:

Szerintem elvileg igen.

A gyakorlatban pedig egy soktényezős harc.

Az egyik oldalon genetikai esendőség drogfüggőségek iránt, a kialakult fizikai és pszichológiai függőség mértéke, esendőség közösségi szokásokkal szemben (elhúzzák a haverok meg a helyzet) - a másik oldalon a felismerés az akarat, a szeretet, mások segítsége, orvosi segítség miegymás - és külső sokkhatások - akár önmagával szembesülés, vagy mások sorsával szembesülés - vagy valakinek az elvesztése akiért küzdeni érdemes.

A legfontosabb szerintem - akár alkoholizmisból gyógyulni akaró, akár alkoholizmust elkerülni akaró esetében: ne bízza el magát, ne becsülje alul az ellenfelet.

Ne gondolja, hogy ura a helyzetnek.

Van aki majdnem akármennyit iszogat nem alakul ki függőség.

Másoknál pedig könnyen. A kettő között széles a skála.

Illúzió lehet, hogy aki elkezdi vagy mértéket akar tartani - arra képes lesz és nem lesz soha függő.

Ezt az ember nem tudhatja előre magától és későn látja be, amikor szembesül vele - addigra a függőség felülkerekedik - és sokkal nagyobb harc legyőzni mint kikerülni.

Azért az én receptem a radikális szakítás.

Annak pedig aki még nem függő - szigorú önfegyelem.

Ez alatt azt értem, hogy konkrétan megszabja magának azt a határt amit mindig be is tart análkül, hogy kicsit is lerészegedne.

Nagyapámnak orvos írta fel a napi 2 deci bort.

Megitta ebéd után annyit és csak annyit és mindjárt aludt rá fél órát.

Ezenkívül 3 kiskanál diópálinkát tett a reggeli teájába ízesítésül.

Vagyis : patikai precizitással tartotta a mértéket.

Lehet hogy van akinek ez is sok. Akinek függőségből kell kimászni, annak jobb nem cicázni az ellenséggel - kicsit sem. Inkább gyűlölje szívből és tartsa távol magától.

94 évet élt.

2013. febr. 27. 10:43
 16/17 anonim válasza:
bocsi hogy ezt mondom de aki egyszer alkoholista lesz az soha nem fog ugy megváltozni hogy ne igyon piát vagy csak akkor ha valami olyan trauma éri ami a pia miatt volt......
2013. márc. 9. 18:07
 17/17 anonim ***** válasza:

Sajnos az, hogy valaki alkoholistává lesz az első sorban személyiség függő.

De még inkább személyiségtől függ, a leszokás akarása.

Nagyon nehéz életem volt, sok pofont kaptam, de soha nem nyúltam alkoholhoz azért, hogy vigaszt találjak. Inni akkor ittam ha szórakozni, táncolni mentem, vagy ritkán nehéz ünnepi ebéd után.

Pedig szeretem a pezsgőt a konyakot a vörös bort. az is igaz, hogy fiatalként megállapította férjem, hogy tudod inkább etetlek és ruházlak, mit hogy még egyszer azt vizsgáljam, hogy mennyit bírsz meginni, hogy egy kicsit legalább ittasnak látszódj...S valóban bármit összekevertünk és sokat fogyasztottam--rideg, józan és kegyetlenül szókimondó voltam--

2013. márc. 10. 00:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!