Volna egy olyan ötletem. Mit szólsz hozzá?
Volna egy olyan ötletem, hogy kéne csinálni egy helyet, ahol egyszerüen és közérthetően tud tájékozodni az egyszeri
ember az adott egészségügyi problémákról. A hely wikiben lenne, hogy mindenki tudja épitgetni.
Fobb célkitűzések:
-Érthető, tömör legyen, ne menjen el az emberkedve miközben épp elvész a részletekben...
-Nevezzük nevén a gyereket!
Olyat akarok látni: Autizmus oka: higany az agyban, ekcéma oka: A szervezet túl van terhelve mérgekkel, ezért beszáll a bőr is a méregtelenitésbe.
És olyat is, hogy lelki rásegitője (alternativ ok?) ekcémának: Mikor az egyed úgy érzi nem tisztelik a határait.
-Mutasson rá olyanokra, akik túl vannak már rajta vagy még benne vannak a betegségben. Pl ha a gyakorikérdéseken van valami megoldottab kérdés ezzel kapcsolatban.
Tartalmi szerkezete valahogy igy kéne kinézzen szerintem:
----------------------------------------------------------------------------------------
...:::Egészség Wiki:::...
Felvezető:
-Beteg nép kép elemzése, hogy a mostani világunkban mennyivel több mindennel van baja a szervezetnek, gondolok itt a megannyi adalékanyagokra és szennyezettségre.
Közben meg kevesen mozgunk és gyakran szorongunk. Ez népbetegség. (Ez azért mert már unom hogy valaki azthiszi a bajára hogy ő el van rontva. Nem. Ő csak a társadalmi kortünet. Az ő baja, az mindenkinek a baja)
Alapfilo:
A kínaiak úgy tartják, a gyógyítást a szervezet megtisztításával, méregtelenítésével kell elkezdeni. A káros anyagoktól terhelt szervezet a számára szükséges ásványi anyagokat és vitaminokat csak csekély mértékben tudja hasznosítani.
A gyógyítás következő fázisa a szervezet feltöltése az egészséges működéséhez szükséges anyagokkal.
Az utolsó fázisban a test Csi-jének, életenergiájánakharmonizálása történik. Ekkorra a szervezet már megkapta mindazt a 'táplálékot', amelyre szüksége van. A harmonizálással a Csi áramlása kerül egyensúlyba.
Méregtelenités:
-A test méregtelenitőrendszerének tömör ismertetése
-Hogyan ürülnek?
-Gátló tényezők, pl vesekő, májkő, stb...
Mérgek rendszerezve:
-Mit okoz?
-Honann kerül a szervezetembe?
Betegségek rendszerezve:
-Általános rövid ismertető(probléma lehetséges okai, mind biologiai mind lelki), érintett szervek listája
-Tünetek
-Tünetelnyomó, és gyógyitó lehetőségek
-Hivatkozások: Sikersztorik (pl fórum linken), egyéb kapcsolodó dolgok.
Szervek rendszerezve:
-Általános ismertető, funkciója, mit csinál, kép róla
-Mi hajtja, mi táplálja, mit eszik. Mi a kimenete a végterméke. (input/output)
-Lehetséges működészavarai
-Egyéb hivatkozások
Tápanyagok:
...
----------------------------------------------------------------------------------------
A kérdésem az volna hogy ti is érzitek e valami ilyesminek a hiányát. Van e rá igyényetek nektek, vagy szerintetek másnak.
És ha igen, akkor tetszik e az elgondolásom, vagy szerintetek máshonnan kéne megközeliteni a problémát, esetleg itt-ott raknátok még hozzá valami?
Szóval?
Teljesen ideillik. Pont igy gondolkodom én is. Pont a leukemiát olvasgattan a wikipedián, és tökre nem értettem mi van, pedig majdnem biztos vagyok abban hogy egyébként valami nagyon egyszerü dologról kell hogy legyen szó.
Köszönöm a válaszodat! :)
Hát hallod, ha csinálsz egy ilyet azt tuti szétosztom még pár embernek; engem nagyon érdekel az ilyesmi, és van "néhány" ismerősöm akiket szintén... Látszik hogy értesz is hozzá, már a célkitűzéseidnél meggyőztél. :)
Nálunk is "forró" most ez a téma, ha gondolod tudok ajánlani egy-két érdekes forrást az ilyesmihez. ..Amennyiben szükség van rá, mint mondtam, látszik hogy nem vagy kezdő. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!