Súlyos vashiányra gyógyszer, vagy kidolgozott étrend lenne a jobb?
Szóval, a helyzet a következő. 20 éven felüli férfi vagyok. Fiatalabb koromban is volt már vashiányom, ám az nem lett kezelve. Az oka (szerintem) a helytelen táplálkozás (olcsó felvágott, szénsavas üdítő, csoki, nulla gyümölcs és zöldség) és folyamatos gyógyszerszedés (más betegségre - emésztési rendellenesség). Múlt héten voltam megint vérvételen, és 4 körüli értéket mutatott, holott a normális férfiaknál 10 és 28 között van. Az orvos felírt nekem Neo-ferro-folgamma nevű vastablettát. A Maltofert ismerem, de ezt még nem.
A kérdés az lenne: tönkre vágjam gyógyszerrel az amúgy is rossz emésztésem, vagy van rá valamilyen házilagos gyógymód, hogy pótoljam a "vasat", de ne forduljak fel mondjuk a folyamatos székrekedéstől? Esetleg dolgozzak ki egy olyan étrendet, ami ehhez igazodik? Lenne ez utóbbinak ilyen súlyos vashiány esetén?
Egyél rendesen és minden rendben lesz. Mondjuk hetente 2x rántott/pirított máj abban sok a vas.
Nekem amikkor fogyókuráztam voltak izületi problémák. Amikor visszaálltam a rendes tempóra minden hejre jött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!