Vajon valami más módszerrel még lehet fejleszteni az izmokon, már annyi csodának beillő gyógyulást láttam hogy kicsit el kezdtem reménykedni?
Figyelt kérdés
Ugye bár sokan csak orvosi szemmel nézik a dolgokat nekem is volt ilyen ismerősöm de sokszor az orvosi módszereken kívül is szokott megoldás lenni,legalább is próbálok benne reménykedni.Nem tudom jó helyre írok e de megpróbálom,lassan két éve lesz hogy motoros balesetet szenvedtem,volt pár törésem,de a lényeg hogy a térd ízületem alatt tört a csont két csavarral volt rögzítve,anno ugye merevítve volt a lábam majd később el kezdték a géppel való hajlítást,aztán itthon kellet folyton tornáztatni,kb olyan picivel 90 fok felett lehet,az orvosomat kérdezve azt mondta lassan ez lesz a végleges hajlási pont,na most azt szeretném kérdezni ezen a lábon még lehet fejleszteni vagy örökre ennyi lesz a hajlási foka?2012. aug. 17. 23:12
1/6 anonim válasza:
Lehet fejleszteni, ha kitartóan tornáztatod. Persze olyan nem lesz soha már, mint amilyen volt, de a 90 fokot túl tudod lépni ha tornáztatod. Az a baj, hogy ugye a járás a fő tevékenység amit az ember csinál, és ahhoz nincs szükség 90° -os hajlásra, így elmerevedik a sérült láb. de ha sikerül 90° fölé jutnod, akkor óvatos kerékpározással akár még meg is tarthatod ezt a szintet.
2/6 A kérdező kommentje:
A tornászom szerint 90fok fölött van szoktam is biciklizni,de azért még jó pár fok jó lett volna
2012. aug. 18. 10:21
3/6 anonim válasza:
A rendszeres kerékpározás mozgásban tartja a térded és a körülötte lévő izmokat, így nem áll vissza kisebb szögre a térded, és ha még e mellé tornázol is, akkor szerintem majdnem teljesen be fogod tudni hajlítani.
4/6 A kérdező kommentje:
vagyis idővel akár több fokot is elérhet a lábam?
2012. aug. 18. 20:48
5/6 anonim válasza:
Igen, persze sosem lesz a régi, és túlerőltetned sem szabad, de egy kényelmes hajlásszöget még elérhetsz vele. Olyat, ami nem akadályoz semmiben. Persze seizába(japán térdelés, amikor a sarkukon ülnek) nem fogsz tudni letérdelni, de elérhetsz egy olyan állapotot, ami a hétköznapjaidban nem fog gátolni. Érdemes lenne kipróbálnod, ha eddig nem tetted volna, hogy a fizikoterápiás gyakorlatok után valamilyen izomlazító masszázsolajjal finoman átmasszírozod az egész lábadat, hogy a megdolgoztatott izmok és ínszalagok ellazuljanak, és ne merevedjenek be a tornát követően. Persze a masszázst csak óvatosan, a sérült területen pláne. Nem csak az a fontos hogy az izomtömeg visszaépüljön, hanem hogy ez az izomtömeg kellően rugalmas is legyen.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsaidat csinálni fogom meg kipróbálom a masszázs olajos dolgot is
2012. aug. 19. 11:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!