A vadkender magok is olyanok mint a rendes Cannabis magok?
szia!
Remélem, nem a parlagfűre gondolsz! Pár éve hibásan ez a neve terjedt el,hogy vadkender, de semmi köze nincs a kenderhez, hidd el!
vadkender = Cannabis ruderalis
a rendes fű amit én "cannabis" alatt értettem az az Indica és a Sativa formák és a kérdés az h hasonlítanak e a ruderalishoz az indica és a sativa magok .. légyszi gyökerek ne írjanak hozzá -.-
Sajnos, kender ügyben hasonló a helyzet mint a szeder-eper-szamóca esetében.
Tehát: ha megnéztek egy 50 évvel ezelőtt íródott mezőgazdasági szakkönyvet ott azt találjátok, hogy a kender latin neve a Cannabis. És most figyelj!
A parlagfű-melynek növénytanilag semmi köze a kenderhez-
népies neve a VADKENDER.
Később hozzánk is "begyűrűzött" a kendernek a tudatmódosító hatású anyagot tartalmazó változata.
A hatóanyagtól eltekintve ugyanolyan kender mint amiből a kötelet készítik évszázadok óta.
Ennek a növénynek a helyes magyar neve: INDIAI KENDER.
Nyelvi tévedésből lett "vadkender" (gondolom azért mert olyan csúnya, VAD dolgokat művel, a macska rúgja meg!)
Szóval marhaság de sajnos nem valószínű, hogy ezt a nyelvi vadhajtást ki lehetne irtani. Egyébként már csak azért sem "vad" mert 1000 éven keresztül nemesítették, válogatták a hatóanyag tartalomra.
A válasz: az indiai kender (helytelenül vadkender) magjait
ránézésre nem tudod megkülönböztetni a nálunk termesztett kenderétől. És ránézésre a kikelő növényeket se.
A parlagfű melynek a népies neve régen vadkender volt még a szakkönyvek szerint is, az teljesen más növény.
Bocs, előző vagyok.
Szóval mégiscsak lehet a parlagfű és a kender között növénytani összefüggés. ( pl., hogy mindegyik növény, mindegyik kétszikű, stb. )
Hogy pontosan mennyire "rokonok" annak most utána fogok nézni. Én eddig úgy tudtam, hogy nem ugyanabba a fajba tartoznak. Csak messziről nézve hasonló a két növény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!