Hogyan tudnám meggyőzni a szüleimet, hogy menjünk el orvoshoz a kezeim miatt?
Figyelt kérdés
Az egész ott kezdődött, hogy 12-13 évesen nagy divat volt az ujjak ropogtatása. Én is beleestem ebbe a hibába és 16 évesen elég vészes most a helyzet... Mindig figyelmeztettek, hogy ha zavarni fog, egy fillért nem fognak majd a kezelésre fordítani, és 40 évesen a tányért is kiejtem majd a kezemből. Most jöttem rá, ahogy kezdtem felnőni... Teljesen leálltam vele, már kb. fél éve, és minden álmom megtanulni gitározni. Nah most elmentem gitártanárhoz, aki felvilágosított engem, hogy sajnos az ujjaim miatt ez nem nagyon fog menni. Ahogy lehajlitom az ujjaimat pl a bal kezemen, az ujjcsont elhajlik szépen jobbra, és az ujjak balrafordulnak, mintha kis időre nem tudnám mozdítani. Rettentően zavaró, a mindennapi életbe is elég sok gondom akad vele, fájnak :(. Valószínűleg elkoptak az izületek. Kezelésről hallottam, egyik rokonomat pedig megműtötték vele. Nem tudom mennyit lehet javítani ilyennel, fogalmam sincs hogy működik, kezelés van-e vagy műtét, és mint mondtam nem tudom hogy olyanra lehet-e visszavarázsolni mint régen :( Még állnám is ennek költségeit, de nem tudom hogy bízzam meg szüleimet, hogy legalább elmenjünk, megnézetni, hallani sem akarnak róla és még 2 év mire 18 leszek, addig jó lenne megtanulnom gitározni, mert tehetségem viszont egy kicsi lenne hozzá. Minden ötletet szívesen fogadok, viszont hurrogó hsz.e-eket nem kérek, ha valaki leakar hurrogni, az előtte kérem nézzen magába, hogy Ő hibátlan-e. Köszönöm!2009. júl. 6. 20:24
1/10 anonim válasza:
Szerintem 16évesen orvoshoz egyedül is elmehetsz. Elég akkor bevonni a szüleidet, ha tényleg költséges a kezelés.
2/10 anonim válasza:
Menj el a saját gyerekorvosodhoz, 16 évesen nyugodtan elmehetsz a szüleid kísérete nélkül is, majd ő továbbirányít, ha kell.
3/10 A kérdező kommentje:
Hát igen a körzeti orvos max tanácsot ad. van egy nagyon jó, viszont elég drága magánkórház, ott mindent megmondanak, és kezelés és tuti, hogy van. Nah oda kellene elmennünk, csak azt mondják azüleim azonnal felejtsem is el, én hibám az egész :S Azt mondják ilyenre nem költenek semmit, amikor maximálisan jól élünk, én állnám is az utolsó fillérig csak valamiért nem akarják. Teljesen ki vagyok :(
2009. júl. 6. 20:41
4/10 A kérdező kommentje:
Rákérdeztem és azt mondja hogy nincs is ilyen kezelés, az már marad úgy :(
2009. júl. 6. 21:02
5/10 anonim válasza:
Arthritis-ez van neked,szerintem,de biztosat csak vizsgalat utan lehet mondani.Eloszor is a vervetel kimutatja ha van benned ilyen gyulladas!Van ra kezeles,sot meg nem keso elkezdeni!Oriasi fajdalmaid lesznek kesobb(nem akarlak ijesztgetni!)Menj el egyedul az orvoshoz(maganklinikara is mehetsz egyedul,mar felnott vagy hozza!,mondj el mindent(foleg a fajdalmakat:hol faj,mikor faj,van lazad?,kezremeges?...mindent oszinten!)MOst elozd meg a nagyobb bajt,kesobb nembiztos hogy lesz ra lehetoseged!!!
6/10 anonim válasza:
Üzenném a szüleidnek, h az egészség mindennél fontosabb. Nem így kell megtanítani a gyereket a felelősségvállalásra. A szülőknek kötelességük lenne elvinni Téged az orvoshoz. Ha nem teszik, annak akár polgárjogi következményei is lehetnek!! De ha már ez van akkor menj el egyedül. És add át a szüleidnek amit írtam.!
7/10 anonim válasza:
Mivel még kiskorú vagy, a szuleidnek kutyakotelessége, hogy elvigyenek orvoshoz.Ne most buntessenek, amikor már megvan a baj, elobb kellett volna erélyesebben fellépni.
Szerintem mivel még fiatal vagy talán teljesen meggyogyíthato ez a problémát,(ezt látatlanba nem lehet megállapítani) de ne halogasd, menj el nélkuluk is az orvoshoz ott majd útbaigazítást kapsz mi a kovetkezo teendo.
Kivánok neked mielobbi gyogyulást!
8/10 anonim válasza:
Teljesen felesleges magánklinikára menni vele, kérd meg a háziorvosodat, hogy adjon neked beutalót szakorvoshoz.
9/10 A kérdező kommentje:
köszönöm
2009. júl. 7. 16:08
10/10 anonim válasza:
ropogtatás nem okoz ilyet sőt ilyen rövid idő alatt semmit se okozhat! Neves ausztrál szakorvos vizsgálta meg egy olyam ember ízületeit aki már kb 15-20 éve ropogtatja az ízületeit és tökéletesen épek voltak! Megvizsgáltak embereket és akik ropogtattak bizonyos esetekben pl jobban teljesítettek a ropogtatós kezükkel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!