Miért kerül Buteyko tanfolyam 85. 000 ft-ba?
Állítólag ez az új légzési forma, javít az asztmán, allergián, horkoláson.
Magyar ember miből fizeti ki, mit gondolnak ezek?
Kedves Pandamaci!
Jómagam is elvégeztem a tanfolyamot. Valóban használ.
Varga-Szilágyi Gyula havonta egy tanfolyamot tart, amely három alkalmas és összesen három hetet ölel fel. Erre a keret elvileg 20 ember, de nem szokta ennyi ténylegesen el is végezni, az én csoportomban is voltunk kb. 12-15-en. Tehát ennyiszer 85 ezer forint a bevétele. Bruttó. Ebből természetesen lejönnek számára a költségek, úgymint tanfolyami CD gyártása, összefoglaló kézikönyv nyomtatása, a vetített diák nyomtatott verziójának elkészítése, az ajándék szájtapasz, teniszlabda, Frolov-féle légzőkészülék anyagköltsége, orrba dugható géz, stb. A maradékból meg még nyilván adózik is, és a nettóból él meg ő is meg a mozgássérült felesége is. Tekintve, hogy egy értékes tudást oszt meg, amit egyszerűsége ellenére a jelenkori orvostudomány még mindig nem respektál kellőképpen, de pont emiatt a tanfolyam valódi alternatív gyógyulási lehetőséget nyújt, ezért én speciel egyáltalán nem sokallom a 85 ezer forintot. Egyébként meg úgy tudom, hogy lehetőség van részletfzetésre is. Másrészt pedig a tanfolyam nagymértékben támaszkodik a hiteles beszámolókra, a tanfolyami társak saját tapasztalataira, és persze az oktató személyére, aki valaha betegebb volt, mint a legtöbb tanítványa, aki most hozzá jár, és aki ugyanezzel a módszerrel gyógyult meg.
Szóval ha azért indítottad el ezt a topicot, hogy amiatt fikázd a módszert, mert te nem tudod kifizetni a tanfolyam árát, miközben persze nagyon is akarnád, akkor először egy pszichiátert keress fel mindenképpen!
sziasztok!
én szívesen elfogadom, ha valaki segíteni szeretne ingyen.. én nem hiszek a gyógyszerekben, se az orvosok többségében. Csak gyógyteákat iszok, meg sok vitamint juttatok a szervezetembe.. de még van valami, ami nem akar elmúlni.. olyan szédülés jellegű látás.. ha valaki privátban tudna segíteni azzal, hogy leírja a légzés technika lényegét, meg hogy hogyan kell elvégezni, az nagyon szívesen elfogadnám :) aki meg csak az orvoslás rossz nézeteiben hisz, az vessen magára...
Kedves 33-mas!
Ez valóban így van, de ha valaki egy ilyen tudás birtokában van, mindenképpen egy ennyire elképesztő magas összegért kell-e továbbadnia a világ összes emberére és oxigénnel létező élőlényére nézve lényeges dolgot?
Hiszen ez a fajta légzés arra is megtanít, hogy hogyan ne pazarold a levegőt.
Szerintem egy ilyen tanfolyamot meg lehetne hirdetni már 30 ezer ft/fő-vel is és már az is qrva drága lenne, viszont több ember számára lenne elérhető.
Így viszont kevesebb ember vesz rajta részt, mert én bármennyire is szeretnék, nem fogok, nem tudok 85 ezret ilyesmire elkölteni.
Alapvetően, nincsenek légzési problémáim, de szeretnék helyesen lélegezni és környezetbarát okokból kevesebb levegőt elhasználni egy helyes légzéssel.
Egy fillér gyóccert nem spórolnék meg vele, tehát nekem ezek az érvek nem helytállóak.
Én azt gondolom, ha valaki olyan információk birtokában van, amivel rengeteg ember életét tehetné jobbá, kötelessége azt az információt átadni és nem szénné milliomosítania magát a betegek kiszolgáltatott helyzetén keresztül.
Nekem mindig gyanús, ha valamit túl drágán akarnak eladni, legyen az bármi, ha valójában nem látom miért kéne annyit kifizetni, ha mondjuk a tanfolyam terembérlete, az előadó utazása, órabére, esetleg szállása, nehogymár kitegyen olyan magas összeget, mint pl. 20*85000= 1 700 000...
Kissé borsos nem? 20 fő részére tartják ugyan is a 7-8 órás tanfolyamot.
Az a baj hogy tisztára vakon vagy. Mit adnak manapság ingyen vagy olcsón ha drágán is megveszik? Semmit és mivel ez egy bizonyítottan használt módszer így nyilván elkerik az árát.
Az meg nagyon vicces érv tőled, hogyha mindenki megtanulhatná olcsón akkor több levegő maradna, mert az embert által legzesre használt oxigén mennyisége jelentéktelen, mindegy hogy te 3 vagy 1 ember helyett legzel oxigén akkor is lesz5a földön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!