Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Miért kerül Buteyko tanfolyam...

Pandamanci kérdése:

Miért kerül Buteyko tanfolyam 85. 000 ft-ba?

Figyelt kérdés

Állítólag ez az új légzési forma, javít az asztmán, allergián, horkoláson.

Magyar ember miből fizeti ki, mit gondolnak ezek?

2012. ápr. 4. 20:23
1 2 3 4
 21/37 Berkes-Szabó Tamás válasza:
100%
Ha valaki beteg - különösen, ha idült betegségben szenved - akkor ezt a 85e Ft-ot kevesebb, mint egy év alatt is elköltheti tüneti kezelésekre. Így tehát szerintem oktalanság szidni azt, aki egy kiscsoportos foglalkozásért ennyi pénzt kér, hiszen ha a módszer hatékony, akkor ezzel a páciens spórol. Másrészt akkor lehet olcsóbban adni egy ilyen tanfolyamot (vagy bármilyent), ha a szolgáltató csökkenti a költségeit. Ezt például lehet úgy, hogy nem bérelt teremben tartják a tanfolyamot, hanem sajátban, de ezek a feltételek nyilván nem mindenhol, vagy épp sehol nem adottak. Lehetne úgy is, hogy videókonferencia keretében történnek az alkalmak, ebben az esetben azonban a kontroll nem lehetséges, tehát az, hogy a résztvevők pontosan azt csinálják, amit az előadó el szeretne velük érni, emellett akkor nyilván megjelennének azok a kritikák, hogy "akinek nincs erre alkalmas internet kapcsolata, számítógépe, stb, az bezzeg dögöljön meg", stb. Abból, amit írtál, az derül ki, hogy téged ez a tanfolyam egyáltalán nem érdekel, hiszen ha 300e-t keresnél, akkor sem volnál hajlandó kifizetni ezt az összeget. Neked nem ér meg ennyit, hogy utána esetleg nem kell a patikában hagynod azt az évi x összeget, neked nem fontos, hogy jobban érezd magad, mondhat bárki bármit, téged nem győznek meg. Ez esetben azt kell, hogy mondjam, hogy nem a tanfolyam árával van probléma, hanem veled.
2014. márc. 15. 11:13
 22/37 homo ludensz ***** válasza:
100%
Végigolvastam mert figyelemmel kísérem hogy ki mire jutott az említett légzéstanfolyam elvégzése után. Örömmel tölt el az áradozó megnyilvánulása amivel beszámol aki elvégezte.Magam csak reikit meg hasonló kispályás tanfolyamokat végeztem csak azért hogy minél több eszköz legyen a birtokomban amivel esetleg segíthetek a rászorulón.Szívesen megmutatom bárkinek akit érdekel hogy mit hogyan és miért csinálok és még egy pohár vizet sem fogadtam el viszonzásul.Akkoriban tudtam időt és pénzt fordítani a tanfolyamokra és soha sem befektetésnek véltem amit tanultam.Csak reménykedem hogy aki nagyon rászorul az el tud menni elvégezni ezt légző tanfolyamot és elsajátítja a technikát.
2014. márc. 16. 17:37
 23/37 A kérdező kommentje:

Hát aki nagyon rászorul, nem fog tudni zsebből elővenni 100 rugót.

Örülök, hogy vannak emberek, akik jó szándékból akarnak segíteni mások nyomorán, nem úgy, mint a Butyenko tanfolyam nyerészkedői, fulladjanak meg!

2014. aug. 16. 10:50
 24/37 anonim ***** válasza:
100%

Nezd, nem tudom, hogy meg aktualis-e, de itt egy video az egyik technikarol:

https://www.youtube.com/watch?v=dtY0AZKJYnU

egyebkent ertem en a te kifogasod, hogy marha draga a dolog. igen, valoban jobb lenne, ha tenyleg segit, akkor nem titokkent kezelnek a dolgot. Nyilvan a kurzus elegge kimeriti az oktatas fogalmat (harom egesz nap 85 ezer huf - oke, h sok, de gyogyszerre tobbet kohogsz ki egy evben, ez meg elvileg megoldja a problemad)

2015. jan. 21. 02:26
 25/37 A kérdező kommentje:

Talán közös érdekünk lenne, hogy helyesen lélegezzünk és feleannyi oxigént használjunk el egy lélegzetvételnél, mint most, amikor ekkora a környezetszennyezés és kiirtják az erdőket.

De úgy tűnik csak én tudok nagyban gondolkodni,a tanfolyam kiötlői és NYERÉSZKEDŐI nem.

Ennyit erről!

2015. jan. 28. 13:53
 26/37 anonim ***** válasza:
47%
Most hirtelen felötlött hogy lehet pont ezért kerül ennyibe mert a módszert terjesztők be vannak fenyítve és le kell jattolniuk a hatalomnak ha már olyan módszert merészelnek oktatni ami tényleg gyógyít. Én most egy órája próbálok a neten akár angol nyelven is ingyen letölthető részletes videot találni erről az egészről de sehol semmi. Pedig biztos kellett hogy legyenek jószándékú emberek akik elsajátították és megpróbálták megosztani. Bizonyára odafigyelnek hogy minden le legyen takarítva a netről globális szinten hogy véletlenül se lehessen ingyen elsajátítani. Tipikus hogy csak annak legyen elérhető aki megtudja fizetni a többi dögöljön meg.
2015. aug. 8. 23:05
 27/37 A kérdező kommentje:

Én ebben nem hiszek, a hatalom úgy gondolja, ez már nem sokat változtat a tönkrebaszott világon, nekik ez egy szúnyogcsípés.

Mondom, ez azoknak a nyerészkedése, akik ezt a módszert oktatják...hányinger...dacból pazarlom a levegőt, hát ha majd pont nekik nem jut több.

2015. dec. 3. 22:55
 28/37 A kérdező kommentje:

85000(ft)*20(fő)=1.700000

Ejha...

2015. dec. 3. 23:02
 29/37 A kérdező kommentje:

Még annyit hozzátennék, hogy én teljesen egészséges vagyok, én nem azért szeretném elsajátítani ezt a technikát, mert beteg volnék, hanem mert azt írják a tanfolyam oldalán, hogy nincs ember a földön, aki helyesen lélegezne. Én úgy tudom a légzés spontán dolog, de ha ők tudnak egy olyan módszert, amivel a Föld folyamatosan fogyó és nem elég gyors mértékben újratermelődő oxigénjén (lásd. őserdők kiirtása) lehetne spórolni, akkor azt a technikát KÖTELESSÉGÜK lenne minden emberhez a földön eljuttatni.

Egy árva fillért nem költök semmilyen gyógyszerre a világon, még csak az kéne.

2016. febr. 5. 15:20
 30/37 Joe120 válasza:
100%
Kedves Hozzászólók! Amint látom 2012-ben kezdődött el a téma felvetése, és még 2015-ben is volt hozzászólás. Nem akartam új fórumot nyitni, ezért a régihez csatlakozom. Magam is elvégeztem a tanfolyamot, és fogcsikorgatva fizettem ki a horribilis összeget. De immár több mint fél évvel a tanfolyam után magam is azt állítom, hogy MEGÉRTE! Túl drága volt, ez igaz. Hiszen én sem vagyok jómódú. De, nézzétek: aki valamit el akar érni, annak áldozatot kell hoznia. Csak azt tudod igazán megbecsülni, amiért keményen megfizettél! Ez a módszer nem hasonlítható sem az agykontrollhoz, sem a reikihez sem pedig a jógához. Teljesen természetes törvényeken alapszik és tökéletesen összeegyeztethető a tudomány mai állásával. Kérdezed, hogy akkor miért nem fogadják el az orvosok, és miért nem vezetik be az orvosi gyakorlatukba? Nos, ha ezt kérdezed, én visszakérdezek: Miért nem fogadták el Semmelweis Ignác professzor felfedezését akkoriban? Pedig oly egyszerű: Moss kezet fertőtlenítő szerrel, hogy ne add tovább a fertőzést! A Buteyko módszer még ennél is egyszerűbb: Tanulj meg rendesen lélegezni! És ezzel el tudsz kerülni rengeteg bajt.
2016. júl. 30. 11:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!